Brixtoftes datter melder sit kandidatur som kommunalpolitiker i Nordsjælland

Marie Brixtofte, datter af tidligere Farum-borgmester Peter Brixtofte, vil nu ind i kommunalpolitik. Hun stiller op for Radikale Venstre i Gentofte Kommune.

Peter Brixtoftes ældste datter, Marie Brixtofte, vil ind i kommunalpolitik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Efternavnet Brixtofte vil formentlig få en klokke til at ringe hos de fleste og sende tankerne i retning af nu afdøde Peter Brixtofte, der besad posten som næstformand i Venstre og var borgmester i Farum Kommune fra 1985 frem til 2001.

Peter Brixtofte blev blandt andet kendt for sin hang til dyr rødvin og for at misbruge kommunale midler, hvilket resulterede i en fængselsstraf for groft mandatsvig og en dramatisk afslutning på en politisk karriere.

Nu vil Brixtoftes datter ind i dansk politik. Datteren, Marie Brixtofte, har netop annonceret, at hun går efter at blive kandidat for Radikale Venstre i kommunalbestyrelsen i Gentofte Kommune.

Det skriver Sjællandske Medier, som bringer et længere interview med den spirende kommunalpolitiker.

»Jeg er vokset op med kommunalpolitik, og jeg har altid tænkt, at jeg en dag ville gå efter at komme i byrådet. Det er vigtigt at engagere sig i sin kommune, tage et ansvar. Det er et gigantisk ansvar at forvalte borgernes penge på den rigtige måde,« siger Marie Brixtofte til Sjællandske Medier.

Marie Brixtofte er den ældste datter af Peter Brixtofte, og hun har en uddannelsesmæssig baggrund inden for økonomi og psykologi. Hun er bosat i Hellerup og har tre børn.

Marie Brixtofte udtaler i interviewet til Sjællandske Medier, at hun mener, hendes far ville være stolt af, at hun går ind i politik, og at hun kan lære meget af sin fars politiske holdninger – blandt andet til afbureaukratisering.