Brixtofte truer juraprofessor med sagsanlæg

Peter Brixtofte retter et skarpt angreb på juraekspert, som Brixtofte mener forsøger at påvirke Højesteret og rejse en folkestemning.

Peter Brixtofte er vred på juraprofessor Lars Bo Langsted. Arkivfoto: Jeppe Michael Jensen Fold sammen
Læs mere

Farums tidligere borgmester Peter Brixtofte er rasende på juraprofessor Lars Bo Langsted, og truer nu med et sagsanlæg. Brixtofte føler sig krænket over, at Langsted har sagt til Ritzau og flere andre medier, at han forventer, at Højesteret ligesom både byretten og landsretten vil dømme Brixtofte skyldig i mandatsvig i den såkaldte sponsorsag.

Brixtofte mener, at Langsted dermed overtræder Retsplejelovens paragraf 1017 stk. 2, som handler om at forsøge at påvirke dommerne, domsmændene eller nævningerne i verserende sager.

- Det er utroligt krænkende, at man ikke kan få en fair rettergang, og at Højesteret ikke kan få lov til at se på sagen i ro og mag, uden at såkaldte eksperter forsøger at påvirke stemningen på forhånd, siger Peter Brixtofte, som i første omgang vil sende et brev til Langsted med en opfordring om at trække udtalelserne tilbage. Ellers vil han overveje at trække Langsted i retten.

Lars Bo Langsted siger til Ritzau, at han ikke ønsker at kommentere Peter Brixtoftes udtalelser, før han har modtaget og læst brevet.

/ritzau/