Brixtofte får opbakning af Eva Smith

Juraprofessor Eva Smith kritiserer sin kollega Lars Bo Langsted for at forudsige, hvordan Højesteret vil dømme i den såkaldte sponsorsag mod Peter Brixtofte.

Juraprofessor Eva Smith kan godt forstå, at Farums tidligere borgmester Peter Brixtofte er sur på juraprofessor Lars Bo Langsted, som offentligt har fremsat den spådom, at også Højesteret vil ende med at dømme Brixtofte skyldig i groft mandatsvig i den såkaldte sponsorsag.

- Det er jo ikke klogt. Jeg synes, det er en meget dårlig idé at udtale sig om skyldsspørgsmål i en sag, der er under anke, siger Eva Smith til Ritzau om Langsteds udtalelser.

Brixtofte føler sig så krænket, at han sammen med sin advokat har sendt et brev til Langsted, hvori de beder ham om at trække sine udtalelser tilbage. Ellers vil Brixtofte overveje at anlægge en sag mod Langsted, for at have forsøgt at påvirke udfaldet af sagen.

Eva Smith tvivler på, at Langsted har gjort noget ulovligt, og hun tror heller ikke på, at Højesteret lader sig påvirke. Men hun forstår godt Brixtoftes reaktion.

- Det er klart, at det er meget ubehageligt. Det ville jeg da også synes, hvis det var mig eller min klient, så jeg synes klart, det er en uheldig udtalelse, siger hun.

/ritzau/