Britisk EU-ekspert sår tvivl om DFs fremtid med Cameron

Arkivfoto. Den britiske premierminister David Cameron. Fold sammen
Læs mere
Foto: LEON NEAL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkeparti glæder sig over, at generalsekretæren for de britiske konservatives gruppe i Europa-Parlamentet, Daniel Hannan, i sidste uge luftede muligheden for et samarbejde mellem de to partier. Ifølge DF-leder Kristian Thulesen-Dahl ser ECR-gruppen »meget gerne et samarbejde med DF her efter valget«.

Men Simon Hix, professor ved London School of Economics og førende EU-kommentator, spår, at den konservative partiformand David Cameron, Storbritanniens premierminister, vil være uhyre forsigtig i forhold til DF.

»Interessen i et samarbejde vil være langt større for Dansk Folkeparti end for David Cameron. De britiske konservative holder af tanken om, at flere partier i Europa går ind for reformer i EU. Men hvis Cameron skal have støtte til sin strategi for ændring af Storbritanniens relation til Bruxelles, er der grænser for, hvor tæt han kan knytte Dansk Folkeparti til sig,« siger Hix i et interview med Berlingske.

»De øvrige EPP-ledere anser partier som Dansk Folkeparti for radikale populister, der har stjålet deres stemmer,« siger han og understreger, at David Cameron er optaget af ikke at gøre Angela Merkel og mainstream midterpartierne alt for urolige. »Han ved, at han får brug for deres støtte.«