Britisk ekspert: Høje lønninger står ikke i vejen for dansk vækstboom

Selvom teknologien indenfor de næste 10-15 år vil forandre vores måde at fremstille varer på, behøver danske virksomheder ikke føle sig truede, slår den britiske journalist og forfatter Peter Marsh fast.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verden er på tærsklen til en ny industriel revolution. IT-styrede robotter, nanoteknologi, bioteknologi, big data og 3D-printere vil forandre vores måde at fremstille varer på, og fremstillingsindustrien vil se fuldstændig anderledes ud om 10-15 år, end den gør i dag. Men hverken danske virksomheder eller lønmodtagere behøver at få mareridt over den kommende revolution, fastslår den britiske journalist og forfatter Peter Marsh. Det skriver Ugebrevet A4.

»Danmark har alle muligheder for at klare sig godt i den nye industrielle revolution, som vi nu ser konturerne af. I er et rigt land med masser af ressourcer. Kloge hoveder, der er gode til samarbejde og gode til nye teknologier. Danmark er allerede trådt ind i den moderne verden samtidig med, at I har en god tradition for produktion. Så jeg kan slet ikke se, hvorfor I ikke skulle kunne omstille jer og klare jer fint,« siger Peter Marsh.

Peter Marsh er på besøg i København, hvor han er inviteret af erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) og DI’s direktør, Karsten Dybvad. Fredag er de to værter for en stor konference om morgendagens produktion, og her skal Peter Marsh komme med sine bud på, hvilken strategi virksomheder skal anlægge, hvis de vil klare sig i en verden, hvor nye teknologiske opfindelser og måder at kommunikere på revolutionerer både virksomheder og arbejdsmarked.