Briterne flokkes på strandene: »Det er, som om alle har glemt coronavirus«

Efter det igen er blevet lovligt at opholde sig på de engelske strande, har tusindvis af briter set deres snit til at nyde det gode vejr og få farve på kroppen. Ifølge strandgæster glemmer folk imidlertid afstandskravet.

Ifølge strandgæster og brugere på Twitter har briterne glemt alt om coronavirus, efter det igen er blevet tilladt at solbade på stranden. Her stranden i Southend, Essex, fotograferet onsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Vickie Flores/Reuters/Ritzau Scanpix

I sidste uge blev det igen lovligt at solbade på de engelske strande, og det har briterne i den grad benyttet sig af de seneste dage.

Onsdag var temperaturen på sit højeste, siden restriktionerne blev lempet, og det fik tusindvis af briter til at flokkes til badestrandene.

Selvom myndighederne nu tillader, at briter kan mødes uden for hjemmet til en gåtur i parken eller solbadning på stranden, skal afstandskravet på to meter stadig overholdes. Men noget tyder på, at det ikke er tilfældet på strandene, skriver radiokanalen LBC, som har talt med flere strandgæster.

»Det er vanvid. Det er, som om alle har glemt coronavirus,« siger en mand på stranden Southend i Essex.

Et par på den samme strand siger til LBC: »Det er som om, de har glemt afstandskravet. Alle er så tæt på hinanden, og ingen husker reglerne.«

»Folk tager også deres børn med, det er åndssvagt, og det er ikke i orden.«

Mark Johnson, der ejer et firma, som udlejer strandstole, fortæller dog, at langt de fleste husker at holde afstand.

»98 procent husker afstandskravet, men der vil desværre altid være nogle idioter i blandt,« siger han til LBC.

På sociale medier som Twitter er briternes iver efter solbadning på stranden heller ikke gået ubemærket hen.

»Stranden i Brighton på den varmeste dag i år. Hvilken virus????,« skriver en Twitter-bruger til et billede af en tætpakket strand i det sydlige England.

»Lad os bruge dagen på stranden i Bournemouth. Tænk ikke på nedlukningen… IDIOTER. Det her er ikke to meters afstand,« skriver en anden.

»Dette er stranden i Soutend lige nu. Det er latterligt. Jeg er her, overholder reglerne og har ikke set mine venner og familie i to måneder. Så dumt af folk!!!,« skriver en tredje.

Myndighederne oplyser, at der vil patruljere politi ved både strandene og andre populære udendørsområder for at sikre, at briterne overholder afstandskravet, skriver LBC.

Lempelserne i England kommer efter flere måneders nedlukning. Siden 23. marts har det kun været tilladt for briterne at forlade hjemmet for at købe dagligvarer og medicin, motionere og rejse til og fra arbejde.

I alt 36.475 coronasmittede briter er døde, mens 255.544 har været smittet med virussen. Det viser de nyeste tal fra Johns Hopkins University.