Brian Sandberg dropper injuriesag mod kriminolog

Brian Sandberg får undskyldning af kriminolog Beth Grothe Nielsen, som blev citeret for at kalde ham psykopat.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Brian Sandberg fra Hells Angels vil alligevel ikke anlægge injuriesag mod kriminolog Beth Grothe Nielsen, der forleden blev citeret for at kalde Sandberg for en psykopat.

Det beklager kriminologen nu, og Brian Sandberg tager imod undskyldningen, oplyser hans advokat, Michael Juul Nielsen.

- Når hun beklager offentligt og over for Brian Sandberg personligt, er vi fuldt tilfredse og trækker injuriesagen.

- Men det var også hans betingelse at få en undskyldning, da vi fik en henvendelse fra Beth Grothe Nielsens advokat, siger Michael Juul Nielsen.

Beth Grothe Nielsen blev i weekenden i B.T. citeret for, at "for de fleste mennesker er Brian Sandberg jo heldigvis frastødende, men der findes en del mennesker, der tiltrækkes af psykopater."

Udgangspunktet for interviewet var spørgsmålet om, hvorfor Brian Sandberg har så mange venner på Facebook. Nu siger Beth Grothe Nielsen til Ritzau:

- Jeg beklager, at en af udtalelserne i avisen kan tolkes som om, jeg benytter betegnelsen "psykopat" om Brian Sandberg. Jeg har ikke belæg for at bruge ordet "psykopat" om ham, som jeg kun kender fra medierne.

- Mit ønske var at give en generel karakteristik af den fascinationskraft, som Brian Sandberg - og andre med ham - har på baggrund af min forskning, siger Beth Grothe Nielsen.

Hun nævnte også morderen Peter Lundin og svindleren Stein Bagger som eksempler på personer med psykopatiske træk, men B.T. nøjedes med at bringe hendes synspunkt om Peter Lundin.

Dermed blev Brian Sandberg, der er varetægtsfængslet og tiltalt for drabsforsøg, slået i hartkorn med den firdobbelte morder Lundin.

- Man skal ikke sætte mærkater på folk, men selvfølgelig skal Beth Grothe Nielsen have lov at deltage i en væsentlig debat, siger hendes advokat, Tyge Trier.

/ritzau/