Brian Mikkelsen: På linje med Fogh

Kulturminister Brian Mikkelsen (K) er tilfreds med, at Fogh er på linje med De Konservative omkring Danmarks deltagelse i OL-åbningen til sommer. VIDEO: Fogh har ikke drøftet dansk OL-boykot

Foto: Scanpix/Uffe Weng

Brian Mikkelsen (K) er glad i dag.

Det skyldes, at statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) her til eftermiddag for første gang kommenterede spørgsmålet om det officielle Danmarks deltagelse ved OL-åbningsceremonien til sommer.

Tidligere på ugen meldte kulturministeren ud, at den nuværende situation i Tibet er ”helt utilfredsstillende”, og han de næste måneder vil vurdere om situationen bliver bedre, før han tager stilling til sin deltagelse ved åbningen af OL

Statsminister Anders Fogh Rasmussen meddelte i dag, at regeringen endnu ikke har besluttet, hvorvidt man vil deltage i åbningen. Dermed er han på linje med Brian Mikkelsen.

”Jeg er glad for statsministeren udmelding om, at vi endnu ikke har afgjort, om regeringen deltager ved OL-Åbningsceremonien i Kina. Som jeg også selv har udtalt, finder jeg, at det er for tidligt at tage stilling til dette spørgsmål. Først i løbet af sommeren vil vi i regeringsledelsen afgøre, om regeringen skal være til stede ved åbningsceremonien eller ej. Ligesom statsministeren har jeg også hele tiden understreget, at vi ikke skal boykotte selve OL,” er Brian Mikkelsens reaktion på Foghs udmelding.