Brian Mikkelsen modsiger Kronprinsen

Kronprins Frederik mener, modsat justitsminister Brian Mikkelsen, at IOC-medlem er frikendt.

Kronprins Frederik bliver modsagt af justitsminister Brian Mikkelsen (K) i sagen om den svindeldømte sydkoreaner Kun-Hee Lees tilbagevenden som medlem af den internationale olympiske komité (IOC). Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kronprins Frederik mener, at IOC-medlemmet Kun-Hee Lee er frikendt for sine forbrydelser. Det er den sydkoreanske svindler ikke ifølge Danmarks justitsminister.

Kronprins Frederik bliver modsagt af justitsminister Brian Mikkelsen (K) i sagen om den svindeldømte sydkoreaner Kun-Hee Lees tilbagevenden som medlem af den internationale olympiske komité (IOC).

Kronprinsen anser Kun-Hee Lee som frifundet for sine forbrydelser, efter at Sydkoreas præsident har valgt at benåde ham.

Men sådan forholder det sig ikke, fastslår Brian Mikkelsen over for Ekstra Bladet. Kun-Hee Lee er fortsat en svindler.

- En benådning, det er jo, når man er blevet dømt for en forbrydelse, og så af forskellige årsager bliver benådet, siger Brian Mikkelsen og forklarer, at en frikendelse er noget andet.

- En frikendelse er, når en domstol, erklærer, at man er uskyldig. Så, jo. Der er forskel på de to begreber, forklarer justitsministeren.

Brian Mikkelsen fastslår dog, at han ikke kender den konkrete sag godt nok til at kommentere direkte på den.

Den omstridte sydkoreaner Kun-Hee Lee har været væk fra IOC i halvandet år, efter at han i hjemlandet modtog en dom på tre måneders betinget fængsel og en stor bøde for svindel.

Benådningen af sydkoreaneren fik i sidste uge kronprins Frederik til at bakke op om IOC's beslutning om at lade Lee genindtræde:

- Det er svært for IOC at gøre andet, når Kun-Hee Lee er benådet af præsidenten i sit hjemland. For dermed er han jo frikendt i de sager, han var dømt i, sagde kronprins Frederik.

/ritzau/