Brian Mikkelsen forudser snarligt valg

Der er en »vis sandsynlighed« for et folketingsvalg inden for få måneder, vurderer kulturminister Brian Mikkelsen.

Kulturminister Brian Mikkelsen (K) gav de tiltagende valgrygter ny næring i går, da han signalerede at valget kunne være lige om hjørnet.

»Jeg tror, at der er en vis sandsynlighed for, at der kommer et valg i løbet af efteråret,« sagde Brian Mikkelsen i et interview med den vestsjællandske radiostation SLR.

Han uddybede hvorfor, han tror på et snarligt valg:

»Det går utrolig godt med dansk økonomi. Vi har fået de store aftaler på plads. Samtidig kan vi se, at Socialdemokratiet har svært ved at slæbe sig til truget.«

Brian Mikkelsen er fortsat på sommerferie, men lagde i går vejen forbi radiostationen, der holder til i Mikkelsens valgkreds på Vestsjælland.

Anders Foghs afgørelse
Selv om valgmeldingen kommer fra en toneangivende konservativ minister, er chancen for, at der rent faktisk snart bliver udskrevet folketingsvalg dog ikke blevet større, vurderer den tidligere konservative pressechef og forfatter til bogen Kongekabale Niels Krause-Kjær.

»Det gør det hverken mere eller mindre sandsynligt. Spørgsmålet om, hvornår der kommer valg, tages ikke op i nogle af regeringens udvalg eller fora. Det er alene noget, statsminister Anders Fogh Rasmussen tager sig af,« siger Niels Krause-Kjær og tilføjer, at hvis kulturministeren lå inde med konkret viden om valgdatoen, så havde han nok ikke udtalt sig om det.

»Faktisk er dét, at Brian Mikkelsen siger noget om det, et tegn på, at han ikke ved noget om det,« fastslår Niels Krause-Kjær.

Kulturministeren ønskede i går ikke at uddybe sin udtalelse om et eventuelt efterårs- valg over for Ritzau. Senest i februar 2009 skal der være afholdt folketingsvalg.