Brian M: Nødvendigt at anvende tvang

Justitsministeren havde helst været foruden politiaktionen i nat i Brorsons Kirke, hvor 19 irakere blev anholdt.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Love og regler skal overholdes. Derfor blev 19 irakere ifølge justitsminister Brian Mikkelsen (K) i nat anholdt i Brorsons Kirke på Nørrebro.

- Jeg tror, at vi alle helst ville have været foruden, at det skulle blive nødvendigt at anvende tvang. Men vi lever nu engang i et demokratisk samfund, som bygger på, at man overholder landets love og regler – og man får altså ikke særbehandling, fordi man besætter en kirke.

- Derfor er det også politiets opgave at bistå udlændingemyndighederne, når de beder om hjælp til at få udsendt udlændinge, der ikke har ret til at opholde sig her i landet, men som alligevel nægter at udrejse, siger Brian Mikkelsen i en pressemeddelelsen.

Brian Mikkelsen beklager, at det blev nødvendigt for politiet at trække i kampuniform og bruge knipler.

- Det siger sig selv, at ikke mindst politiet ville have foretrukket, at tingene kunne have foregået i mindelighed. Men de demonstranter, som forsøgte at sabotere politiets arbejde, forhindrede desværre dette. Alt i alt synes jeg, politiet har håndteret denne vanskelige opgave i nat meget fint, siger Brian Mikkelsen.

Støttegruppen for de afviste irakere mener, at politiet begik overgreb på demonstranter, da Brorsons Kirke blev ryddet.

- De slog med knipler på folk, der sad helt stille på vejen, siger Pelle Dragsted fra støttegruppen Kirkeasyl.

Københavns politidirektør, Johan Reimann, mener modsat, at politiet løste sin opgave ved Brorsons Kirke på bedste måde. Demonstranter, der ønsker at klage over politiet, er velkomne til at gøre det, siger han.

- Ud fra det jeg har set og ved, var det en meget vanskelig opgave, som blev løst på helt fortrinlig vis af samtlige medarbejdere, siger Johan Reimann.