Brian Holm har det største fravær i Frederiksberg Byråd

Brian Holm, blev for fire år siden valgt til Frederiksberg Byråd, men det er ikke meget, de ser til ham. Med 160 rejsedage om året har han byrådets højeste fraværsprocent.

Brian Holm Sørensen, tidligere professionel cykelrytter, sportsdirektør for Etixx-Quick Step og kommunalbestyrelsesmedlem på Frederiksberg for Det Konservative Folkeparti. (Arkiv) Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Hvem husker ikke, da Jacob Haugaard lovede medvind på cykelstien? Eller den tidligere olympiske medaljetager og nu Uber-ven, Joachim B. Olsen? Eller vores allesammens - dog for en noget kort periode - nationaldigter Yahya Hassan?

Kendispolitkere er ikke noget nyt fænomen, og det opdagede ekscykelrytteren, sportsdirektøren, tv-kommentatoren, Brian Holm, også, da han for fire år siden stillede op som konservativ kandidat i partiets højborg, Frederiksberg.

Han fik et flot valg og blev valgt, mestendels for hans meritter uden for det politiske skakbræt. Men siden da er det ikke, de har set til ham i Frederiksberg Byråd.

Det skriver den levende avis, Politiken.

Brian Holm har 160 rejsedage om året, og det gør ham til den politiker i Byrådet med mest fravær.

Skønt Brian Holm hverken ville sige, hvem han stemte på ved folketingsvalget eller nævne en politisk mærkesag, trak han stemmer, som var det et udbrud i et større etapeløb. Bortset fra borgmester Jørgen Glenthøj (K) overgik han med 790 personlige stemmer alle andre på den konservative liste.

Brian Holm fik ingen ordførerposter, men sæde i tre stående udvalg, hvilket tilsammen giver et årligt vederlag på godt 160.000 kroner. Hans fremmøde har ikke just imponeret byrådskollegerne. Ifølge SF’s medlem af kultur- og fritidsudvalget, Pernille Frahm, er det en stående bemærkning på møderne, »hvem der er Brian i dag,« fortæller hun til Politiken.

Og Brian Holm selv ærger sig da også over sit manglende fremmøde og åbner over for Politiken op for muligheden om, at han kan tilbagebetale eller donere noget af vederlaget:

»Det er da ikke nogen dum idé, at man ikke får pengene, hvis man ikke er der. Det er da en god idé at lade de penge gå til partiet. Så får man også lettet sin dårlige samvittighed. Det vil jeg foreslå i gruppen. Hvis de andre er med på den.«

Han betragter sit tillidshverv som en stor ære. Alligevel er det ikke helt sikkert, at han genopstiller.