Brian Holm er blevet frifundet

Tidligere cykelrytter Brian Holm er blevet frifundet af en enig domsmandsret ved Retten på Frederiksberg for seksuel krænkelse af en syvårig pige.

Brian Holm efter dagens frifindelse i Retten på Frederiksberg torsdag den 3. juli. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

En enig domsmandsret har frifundet den tidligere stjernecykelrytte, Brian Holm, der de seneste dage har siddet på anklagebænken ved Retten på Frederiksberg tiltalt for blufærdighedskrænkelse af en syvårig pige.

Af anklageskriftet fremgik det, at Brian Holm 26. april 2014 mellem klokken cirka tre og fem om natten på en adresse på Frederiksberg havde et »uanstændigt forhold, herunder ved udnyttelse af sin fysiske eller psykiske overlegenhed«, og dermed krænkede blufærdigheden på pigen, der var en veninde til Holms egen datter.

Ifølge dommer Karen Moestrup Jensen er der ved domsmandsrettens afgørelse lagt vægt på, at der ikke var ført de fornødne beviser for, at der kunne ske domfældelse.

»Vi har forholdt os til den tiltale, der er rejst. Det faktiske forløb, der kan lægges til grund er, at A. (pigen, red) lå hos familien Holm den pågældende nat i ægtesengen. Tiltalte var fuld og havde prøvet at kaste op, da han skulle aflæse sin belgiske arbejdstelefon, der hang til opladning bag den seng, hvor A. lå med tiltaltes datter,« forklarede dommeren ifølge bt.dk.

Under retsmødet onsdag forklarede Brian Holm, at han var kommet fuld hjem fra en heftig bytur den omtalte nat, og han var blot kravlet op i sengen, hvor pigen og hans datter lå for at få fat i sin telefon, der lå til opladning. Her lå han 10-15 minutter for at tjekke Twitter og mails på sin telefon. Men han var fuld og stank af sprut, og han havde bakset med pigerne for at komme til, og det havde uden tvivl skræmt den overnattende veninde, erkendte han i retten.

»Der er efter de afgivne forklaringer blevet sandsynliggjort, men efter en samlet bevisvurdering er der ikke blevet bevist, at tiltalte i den forbindelse har trukket underbukserne af A. Det fremgår også som uklart, hvordan tiltalte skulle have spredt hendes ben - og hvordan indtrykket af, at der skulle være taget billeder er opstået,« sagde dommeren og fulgte op:

Blufærdighedskrænkelsen, som Brian Holm stod tiltalt for, kan efter straffelovens § 232 give op til fire års fængsel.

Brian Holm, der i dag er sportsdirektør for cykelholdet Omega Pharma-Quickstep og konservativt medlem af Frederiksberg Kommunalbestyrelse, har hele tiden fastholdt sin uskyld i sagen.