Brandstiftere på Amager satte ild til borgmesters bil

Det gik blandt andet ud over Tårnbys borgmester, da flere biler natten til søndag var udsat for groft hærværk.

En eller flere brandstiftere har natten til søndag ødelagt tre personbiler i Kastrup på Amager. Arkivfoto. Scanpix/Bax Lindhardt Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Det er for tidligt at sige, om der ligger et politisk motiv bag en række ildspåsættelser i Kastrup-området på Amager natten til søndag.

Men det er et faktum, at borgmesteren i Tårnby Kommune, Henrik Zimino (S), er et af ofrene for en eller flere ukendte gerningsmænds hærværk.

Hans bil blev natten til søndag antændt af ukendte gerningsmænd, som først smadrede bilens ruder og overhældte den med brandbar væske. Samme fremgangsmåde blev brugt mod to andre biler i området.

Det fortæller den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi Gunnar Nørager.

- Vi kan bekræfte, at en af de afbrændte biler tilhører borgmesteren, siger han.

- Vi har haft kontakt til borgmesteren, og han har ingen idé om årsagen. Vi har orienteret ham om bilafbrændingen, og i den anledning har vi selvfølgelig stillet nogle spørgsmål. Der er ikke noget, der indikerer, at det skulle være politisk motiveret.

Efterforskningslederen kan ikke løfte sløret for, om politiet er tæt på at opklare, hvem der står bag brandstiftelserne. Men efterforskningen skrider sikkert fremad, lyder det.

- Det går rigtig godt. Vi er ude på arnestederne, og vi får en masse henvendelser fra borgere i området, som vi bearbejder og afhører, siger Gunnar Nørager.

Han slår samtidig fast, at motivet er ukendt.

Den første bil, der blev antændt, var en Nissan Note på adressen Kastrupvej 304. Branden blev anmeldt klokken ti minutter i et. Ti minutter senere stod der flammer ud af en Citroën C1 på adressen Vægtergangen 54. Begge biler blev totalskadet.

Kort tid efter var en Suzuki Splash på Syrefabriksvej 55 mål for endnu en brandstiftelse.

Ifølge efterforskningslederen fra Københavns Politi er Tårnbys borgmester den første, der blev offer for gerningsmandens eller -mændenes hærgen.

Klokken 03.16 og 03.21 blev der desuden anmeldt brand i to containere på henholdsvis Nordmarksvej og ved krydset Rådhusvænget og Kastruplundgade.

/ritzau/