Brandstifter læste ”The Anarchist Cookbook”

Flere tiltalte i en sag om brandterror havde et dokument med opskrifter på bomber og hjemmelavet napalm på deres computere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiets ransagninger i forbindelse med den såkaldte brandstifter-sag førte blandt andet til fundet af et tekstdokument med opskrifter på hjemmelavet napalm og forskellige typer bomber.

Dokumentet, ”The Anarchist Cookbook”, blev ifølge anklagemyndigheden fundet på flere computere med forbindelse til flere tiltalte. Det kom frem mandag, hvor sagen blev indledt i Københavns Byret.

Mens den 21-årige T.M.H. ikke mener at have læst i dokumentet, erkender den 23-årige P.J. at have læst dele af det. Læsningen var dog ikke forbundet med planlægning af terroraktioner, sagde han i retten.

- Der er også en hel masse andet i den håndbog, der er interessant. Blandt andet hvordan man generer McDonalds-personale, lød forklaringen.

På den 23-åriges computer fandt politiet også tegn på, at manden - ligesom mindst en anden af de tiltalte - havde foretaget en række søgninger på internettet. P.J. havde blandt andet brugt søgeord som ”flamingo” og ”molotovcocktails”.

Ved andre ransagninger har politiet fundet molotovcocktails, ligesom der ved flere brandstiftelser har været brugt hjemmelavet napalm, som var fremstillet af benzin og flamingo.

P.J. nægter ikke at have brugt søgeordene, men søgningerne var heller ikke led i terrorplaner, fortalte han. Det var blot ”interessant” læsning.

- Jeg har nok siddet og kedet mig, forklarede han retten.

I alt er fem unge mænd tiltalt i den meget omtalte sag om en række brandstiftelser, forsøg på brandstiftelser og planer om brandstiftelser på mål som Christiansborg, flere ministerier, Den Græske Ambassade og PETs kantine i Søborg. Forsættet var ifølge anklagemyndigheden terror.

I april i fjor blev fire af de fem unge mænd taget på fersk gerning, mens de forsøgte at sætte ild til Politiskolen i Brøndby. De fire erkender forsøg på brandstiftelse i Brøndby, men nægter at der skulle være tale om terror, som brandstiftelse ellers kan være, hvis formålet for eksempel er at ”skræmme en befolkning i alvorlig grad”. De nægter samtidig de andre forhold i sagen.

Mindre end en måned senere blev den femte mand anholdt. Han nægter alt, hvad han er tiltalt for.