Branden på Oslo-færgen er slukket

En kraftig brand på vogndækket på Oslo-færgen fik mandskabet til at samle passagerne i sikkerhedszoner. Branden er nu slukket, og færgen fortsætter til København.

Pearl of Scandinavia omgivet af redningsfartøjer set fra Höganäs. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DFDS-færgen var på vej fra Oslo til København, da der pludselig udbrød brand på vogndækket på færgen. Tre danske redningshelikoptere og nogle skibe blev sendt af sted til færgen, og nu er branden på færgen blevet slukket, oplyser informationschef i DFDS Seaways, Gert Jakobsen.

Branden opstod cirka klokken 6 i morges, og på grund af den kraftige røgudvikling blev passagerne på skibet samlet ved sikkerhedszoner, så en eventuel evakuering hurtigt kunne gennemføres.

»Lige nu er vi ved at få hentet skibet. Andet kan jeg ikke sige,« siger informationschef, Gert Jakobsen.

Redningsholdet overvejer, om færgen skal vende om og lægge til kaj ved Höganäs i Sverige. Så vidt Gert Jakobsen er orienteret, forholdt passagerne på færgen sig roligt, da branden opstod. De er foreløbig blevet evakueret fra deres kahytter og befinder sig i restauranten.

»Men folk bliver selvfølgelig forskrækket, når sådan noget her sker,« siger han.

En passager på færgen siger til vg.no, at "folk klapper, og alt går ganske godt". Det sagde han til avisen lidt før klokken 8.00.

Årsagen til brandens opståen er endnu ukendt. Færgen er bygget i 1989 og er 176 meter lang.