Brand i Gigantium vil først være slukket ud på natten

Første fase af slukningen af branden i Gigantium i Aalborg er overstået, og branden er nu under kontrol, oplyser indsatsleder. En brandmand og en medarbejder på stedet er blevet kørt til observation for røgforgiftning.

Brandvæsenet arbejder ved Gigantium, hvor der onsdag middag d. 5. juli 2017 er udbrudt brand. Folk er blevet evakueret fra stedet, hvor man kan se røgen fra den store kultur- og idrætshal fra motorvejen. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er sket store skader på storhallen i Gigantium i Aalborg, der onsdag brød i brand.

- Der er tale om både brand- og vandskader på hallen, der er på 10.000 kvadratmeter. Desuden har de øvrige bygninger i komplekset fået røg- og sodskader, fortæller indsatsleder Anders Brosbøl fra Nordjyllands Beredskab.

Branden er under kontrol, men efterslukningen vil med Anders Brosbøl ord tage "i hvert fald resten af dette døgn".

Beredskabet har fem slukningstog på stedet, hvor tre stigevogne bliver brugt til at slukke branden. Desuden er der kaldt ekstra mandskab ind, oplyser indsatslederen.

Kokken 11.25 modtog politiet en anmeldelse om brand i kultur- og idrætshallen Gigantium i Aalborg.

I forbindelse med branden blev folk evakueret fra de omkringliggende bygninger i Gigantium. Der var ingen til stede i den hal, der brød i brand.

Der er ikke meldinger om tilskadekomne i branden men en hjælperøgdykker blev bragt til sygehuset til observation for røgforgiftning.

- Men hun er allerede ude og kommer herud igen. Hun er ved godt mod og har det godt, siger Anders Brosbøl.

- Hun har i øvrigt lavet en rigtig flot første indsats med at forsøge at få branden under kontrol og få alarmeret os i tide, så vi kunne komme ud og lave en massiv indsats fra starten af, tilføjer han.

Det er udelukkende håndboldhallen - også kaldet storhallen - der brænder. Hverken svømme- eller skøjtehallen står i flammer, men de har som nævnt fået røg- og sodskader fra branden.

Røgen fra den voldsomme brand kunne ses fra motorvejen, og politiet måtte opfordre bilisterne til ikke at sætte farten ned.

I forbindelse med branden blev folk i området bedt om at gå indenfor, da røgen kunne være farlig. Men midt på eftermiddagen er alarmen afblæst, og folk må igen gå udenfor.

Det er endnu ikke muligt at sige noget om, hvordan branden er startet, eller om den er påsat, lyder meldingen fra Nordjyllands Politi.

/ritzau