Brand hos Islamisk Trossamfund var påsat

Brandbar væske antændt ved bygning tilhørende Islamisk Trossamfund i Københavns Nordvestkvarter. Ingen kom til skade ved branden.

Politi og brandvæsen måtte søndag rykke ud til en brand i Islamisk Trossamfunds bygning i Københavns nordvestkvarter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Øgendal
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En brand der ved 1.30-tiden blev opdaget af naboer til Islamisk Samfunds bygninger på Dortheavej i Københavns Nordvestkvarter var påsat, oplyser vagtleder ved Københavns Politi, Henrik Stormer.

»Vores foreløbige undersøgelser godtgør, at der er tale om en påsat brand,« siger vagtchefen til Berlingske Nyhedsbureau og tilføjer, at politiet stadig er på stedet og efterforsker spor.

I den forbindelse siger Henrik Stormer:

»Der er brugt brandbare væsker, og som jeg har fået det refereret, er det op ad et vindue og på facaden, hvor der er kommet noget sodskade. Der er ikke noget der har fået fat. Brandvæsnet var hurtigt fremme,« siger vagtchefen.

Branden var ikke antændt ved selve moskeen, der ligger på området, men ved en af de større bygninger i komplekset, oplyser Henrik Stormer.

Ifølge vagtchefen var det naboer til ejendommen, der slog alarm, efter de havde set røg fra stedet.

Der er ifølge vagtchefen ingen personer, der er kommet til skade i forbindelse med branden.