Brændstof til ny kampagne fra DF

Dansk Folkeparti sætter i dag endnu en kontroversiel annoncekampagne i gang, der opfordrer vælgerne og regeringen til at vælge mellem reglerne i Danmark og EU.

Under overskriften »Hvem bestemmer i Danmark?« vil Dansk Folkeparti med endnu en opsigtsvækkende kampagne have regeringen og befolkningen til at tage et endeligt opgør med EU, efter at gentagne domme fra EF-domstolen har udhulet den danske udlændingepolitik.

»Det er et opråb, der skal få folk til at vågne op og tage stilling. Ja-partierne og medierne er medansvarlige for, at vi har en meget stille EU-debat, men nu bruger vi lejligheden til at forklare, at det er ved at gå helt galt,« siger partiets pressechef, Søren Søndergaard.

Annoncerne viser en »dommer« med en hammer i hånden og en EU-kappe over skuldrene og bærer visse ligheder med den seneste kampagne mod tørklædeklædte dommere i danske retssale, hvor man havde udstyret en dommer med burka og hammer.

DF: Ignorer EU-reglerne
Budskabet er, at regeringen simpelthen skal ignorere EU-reglerne.

»Den er selvfølgelig inspireret af de seneste ugers fokus på, hvor let det er at omgå de udlændingeregler, der har været en hel central del af det store systemskifte i 2001. Vi ser nogle politiske muligheder i at få regeringen til at bekende sig til den nationale politik frem for EU, og regeringen kan, hvis den vil. Gør den det ikke, vil vi gøre opmærksom på, at det igen vil svømme ind med uønsket indvandring,« siger Søren Søndergaard.

I bunden af annoncen bruges vendingen »Gi’ os Danmark tilbage«, der tidligere har fået efterladte til den dansk/sudanesiske rapper, Natasja – der sidste år blev dræbt i et trafikuheld på Jamaica – til at brokke sig højlydt over DFs tilsyneladende reference til Natasjas hit, »Gi’ mig Danmark tilbage«.