Bornholms Politi skal bruge 200 rendegravere

Hvis bornholmerne på en uge skal få bugt med de enorme snemasser, der har ramt øen, mangler de mere end 200 snerydningskøretøjer. Det vurderer Bornholms Politi.

Bornholms Politi kan ikke hjælpe de nødstedte bornholmere, hvis de ikke får tilsendt mere end 200 rendegraver, som skal befri de indespærrede borgere fra sneen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

45 gummigeder. 45 rendegravere. 80 lastbiler. Og så lige 60 traktorer og fire sneslynger. I alt 234 forskellige køretøjer har beredskabet på Bornholm brug for at få tilsendt, hvis situationen skal være normal i løbet af en uge.

Det vurderer chefpolitiinspektør Ole Bolvig Hansen, som siger til Ritzau, at han nu vil diskutere øens behov for hjælp med Rigspolitiet.

LÆS OGSÅ:Bornholm slår snerekorden

»Jeg vil gætte på, at der er nogle tusinder mennesker rundt omkring på Bornholm, som ikke umiddelbart kan komme væk fra deres hjem,« siger Ole Bolvig Hansen.

Politiet på Bornholm har allerede fået tilsendt fire entreprenørmaskiner, som normalt bruges i grusgrave. De blev i morges fragtet med færgen til øen. Forsvaret har også stillet en helikopter til rådighed.

LÆS OGSÅ: Isolerede bornholmere mangler medicin

Selv om den sne, der bliver fragtet bort, almindeligvis skal opmagasineres, har politiet af kommunen fået lov til at hælde de store snemængder i Østersøen ved Allinge, siger Ole Bolvig Hansen.