Bornholmere får lettere praktikplads

I København må 25 elever slås om ti praktikpladser, mens bornholmerne blot er 13 mand om det samme antal pladser. Ifølge Danske Erhvervsskoler skyldes det, at solskinsøens beboere kender hinanden bedre.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er lettest at finde sin praktikplads midt i Østersøen. En ny analyse fra tænketanken Cevea viser, at der næsten er halvt så mange om praktikpladserne på Bornholm, som der er i København, hvor manglen er størst.

»Jeg tror, at vores succes kommer fra, at vi er et lille samfund. Alle kender alle herovre, og derfor har virksomheder sværere ved at gemme sig for det sociale ansvar, det er at tage en praktiksøgende ind,« siger Campus Bornholms praktikcenterkoordinator Pauli Hjorth Hansen til Avisen.dk.

Erhvervsskolernes interesseorganisation, Danske Erhvervsskoler, mener også, at det nære miljø på solskinsøen er en væsentlig årsag til, at der er 13 elever om ti praktikpladser på Bornholm, mens 25 elever i hovedstadsområdet kæmper om de ti praktikpladser.

»Praktikanterne har en mere naturlig kontakt til virksomhedsejerne i de små samfund. I storbyerne bor de to grupper forskellige steder i byen, mens de små samfund er mere rystet sammen,« siger Danske Erhvervsskolers direktør Lars Kunov ifølge Avisen.dk.

I Københavns Kommune anerkender beskæftigelsesborgmester, Anna Mee Allerslev (R), at relationerne mellem virksomhederne og praktikansøgerne langt fra er tætte nok i hovedstadsområdet.

»I Københavns kommune har vi ikke været gode nok til at skabe det her tætte samarbejdsklima, som blandt andet Bornholms Kommune har med deres virksomheder,« siger beskæftigelsesborgmesteren.

Ifølge Avisen.dk er det i hovedstadsområdet, i Nordfyn og på Lolland og Falster, der mangler flest praktikpladser, mens der mangler færrest i Bornholms Kommune, på Langeland og i de vestjyske kommuner Varde og Lemvig.