Bornholm står under vand

Kloakdæksler er skudt op, asfalten har løftet sig, og der er vand i kældre. Rønne fik på få timer mellem 70 og 80 milimeter regn i nat.

Bornholm fik på få timer over 70 mm regn. Under lørdagens skybrud faldt der cirka 100 mm, hvor det gik værst for sig. Her oversvømmede veje i Hørsholm i Nordsjælland Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere mindre gader i Rønne blev tirsdag morgen lukket for trafik på grund af regnvand. Voldsomme tordenbyger gav fra omkring klokken fire natten til tirsdag mellem 70 og 80 milimeter vand over især Rønne og det øvrige sydlige Bornholm.

- Vi koncentrerer os lige nu om morgentrafikken, frem for om folk har fået vand i kælderen, men det har de også, siger vagtchef ved Bornholms Politi, Arne Andersen.

Kloakdæksler er skudt op

Han fortæller, at der står meget vand på vejene, at kloakdæksler er skudt op, og at asfalten visse steder har løftet sig på grund af vandpresset fra den voldsomme regn.

Læs også: Der kommer mere vand
Tip os: Send os dine billeder af regnvejret

- Så vi råder bilisterne til at køre forsigtigt her i morgentrafikken. Mange steder kan man ikke se, at vejen er ødelagt, fordi der ligger vand på den, siger han.

Det regner stadig på Bornholm, men ikke så voldsomt som tidligere på morgenen. Men der er mere regn på vej.