Borgmestre støtter højere løn til plejepersonale

Hver anden borgmester i rundspørge mener, at plejepersonale skal have mere i løn. FOA advarer mod at lade det ske på bekostning af andre offentligt ansatte.

De mange social- og sundhedsassistenter, der i forsommeren gik på barrikaderne for at få bedre løn og arbejdsforhold, er blevet hørt af landets borgmestre.

I en rundspørge blandt landets borgmestre, som Ritzau har foretaget, svarer 54 procent af borgmestrene, at de mener, de kommende overenskomstforhandlinger bør føre til en væsentlig højere løn til ansatte på plejeområdet. 20 procent svarer nej.

I alt har 46 ud af 98 borgmestre svaret i rundspørgen.

- Den sektor er fuldstændig udpint, og de fortjener et løft ved overenskomstforhandlingerne, ellers er jeg bange for, at vi ikke i fremtiden kan give de ældre den omsorg, vi ønsker. Så flygter de ansatte simpelthen, siger borgmester i Randers Kommune, Henning Jensen Nyhuus (S).

Formanden for Løn- og personaleudvalget i KL, Mads Lebech (K), vil gerne være med til at give plejepersonalet et ekstraordinært lønhop. Men hvis plejepersonalet skal have mere i løn, må andre faggrupper få mindre, ellers vil det betyde færre ansatte, påpeger Lebech, der selv er borgmester i Frederiksberg Kommune.

/ritzau/