Borgmester vil hjælpe med at rejse penge til nyt Svinkløv

Det bringer stor glæde hos Jammerbugt Kommunes borgmester, at Svinkløv Badehotel bliver genopført.

Borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade (V), glæder sig over, at Svinkløv Badehotel bliver genopført. Free/Venstre Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Fonden bag det nedbrændte Svinkløv Badehotel vil genopføre det. Den beslutning bringer smilet frem hos Jammerbugt Kommunes borgmester, Mogens Gade (V).

Det historiske badehotel brændte sidst i september ned til grunden, da en defekt tørretumbler antændte det. Nu bliver det altså genopført.

- Det er en glædeligt nyhed, det må jeg sige. Det er helt fantastisk, at vi får den melding.

- Svinkløv er en del af vores identitet og vores rødder i Jammerbugt Kommune. At det bliver genopført, vil alle se frem til med glæde. Det bragte stor sorg og tristhed, da det brændte ned, siger Mogens Gade.

Det bliver en større opgave at genopføre badehotellet. Jorden, hotellet ligger på, er ejet af staten, og byggetilladelsen ligger hos kommunen. Derudover skal der rejses penge.

Hos kommunen har man nedsat en såkaldt taskforce, der skal gøre processen lettest muligt.

- Vi vil være behjælpelige i alle henseender. Vi har allerede været i kontakt med Naturstyrelsen og andre overordnede myndigheder, så vi kan være sikre på, at når fonden henvender sig med en plan, så er vi helt på stikkerne, siger Mogens Gade.

Kommunen vil også hjælpe fonden bag Svinkløv Badehotel med at rejse penge til genopførelsen.

- Vi vil prøve at hjælpe, hvor vi kan. Vi har eksempelvis et godt forhold til Realdania. De har, sammen med eksempelvis fonde som Mærsks og Nordea-fonden, lavet mange fine projekter i Jammerbugt.

- Så det kunne være en spændende samling af fonde, siger Mogens Gade.

Hotellet blev opført tilbage i 1925 og har vel nok været landets mest berømte badehotel. Hotellets alder betød, at det ikke havde et sprinkleranlæg, der måske kunne have bekæmpet flammerne.

70 gæster opholdt sig på badehotellet, da brandalarmen lød. Alle nåede uskadte ud, inden flammerne omspændte det historiske hotel.

/ritzau/