Borgmester politianmeldt for magtmisbrug

Ringkøbing-Skjerns borgmester Iver Enevoldsen (V) er blevet meldt til politiet for magtmisbrug, fordi han har læst et byrådsmedlems mails.

Arkivfoto af Borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Iver Enevoldsen og Fru Ingrid Enevoldsen til festmiddag hos dronningen i anledning af hendes 70 års fødselsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Ringkøbing-Skjerns borgmester Iver Enevoldsen (V) er blevet politianmeldt for magtmisbrug, skriver DR Midt og Vest. Politianmeldelsen af Iver Enevoldsen er en udløber af den såkaldte email-sag, hvor kommunens ledelse læste byrådsmedlem Niels Rasmussens (SF) arbejdsmail.

Kommunen skulle angiveligt have mistanke om læk af fortrolige oplysninger om kommunens meget omdiskuterede bredbåndsudbud.

Det er kommunikationsrådgiver Teddy Gehrke, der udover magtmisbrug også har anmeldt borgmesteren, kommunaldirektøren, kommunens jurist og it-medarbejdere for brud på brevhemmeligheden.

- Det ville svare til, at Lars Løkke Rasmussen som statsminister kunne kigge i de enkelte foltetingsmedlemmers mail. Det er jo helt utænkeligt, siger Teddy Gehrke.

Teddy Gehrke arbejder for internetvirksomheden AirNet, som har klaget til EU-Kommissionen i den langtrukne bredbåndssag, hvor Ringkøbing-Skjern Kommune er beskyldt for ulovlig og konkurrenceforvridende støtte til fiberbredbånd.

Teddy Gehrke har haft en del korrespondance med Niels Rasmussen fra SF og teleanalytikker John Strand, som borgmesteren havde mistanke om skulle være modtager af de fortrolige oplysninger. Både Niels Rasmussen og John Strand har allerede indgivet politianmeldelse i sagen for brud på brevhemmeligheden.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra borgmester Iver Enevoldsen. Han har tidligere udtalt, at han er overbevist om, at kommunen ikke har brudt nogen regler i sagen.