Borgmester om nedbrændt badehotel: Vi har mistet en perle

Svinkløv Badehotel er brændt ned. Dermed har området mistet en del af sin identitet, siger borgmester.

Svinkløv Badehotel er natten til mandag brændt ned. Det er en meget trist nyhed for lokalsamfundet, siger borgmester Mogens Gade. Scanpix/Henning Bagger Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fjerritslev. Nyheden om at Svinkløv Badehotel natten til mandag er brændt ned, er ualmindelig trist.

Det mener borgmesteren i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade (V).

- Det er helt ubeskriveligt trist, når vi selvfølgelig ser bort fra, at ingen mennesker er kommet noget til.

- Vi har mistet et fyrtårn og en del af vores rødder. Svinkløv Badehotel er en perle, som i den grad har været med til at markedsføre området, siger han og tilføjer, at hotellet gennem tiderne også har givet mange mennesker i området smør på brødet.

Svinkløv Badehotel fra 1925 har i flere generationer været en institution for folk i området. De senere årtier har stedet også tiltrukket gæster fra resten af landet og udlandet.

- Alle her er bevidste om, at det er et unikt sted. Det er et fyrtårn i forhold til at markedsføre Nordjylland som helhed og området ved Jammerbugt i særdeleshed.

- Jeg håber meget, at det kommer op at køre igen. Hvis der er noget, Jammerbugt Kommune kan gøre i den forbindelse, vil vi selvfølgelig gerne det, siger Mogens Gade.

Borgmesteren er selv kommet meget på stedet - både som privatperson og som repræsentant for Jammerbugt Kommune, når området skulle vises frem fra sin pæneste side.

- Så sent som i den forgangne uge sad vi et selskab og snakkede om Svinkløv Badehotel. Særligt i år har vi gjort meget brug af det. I sidste uge havde vi besøg af direktøren for Aalborg Universitet, der havde valgt at lægge en konference der, siger Mogens Gade.

Det var kort efter midnat natten til mandag, at politiet i Nordjylland modtog meldingen om, at der var brand i badehotellet. Tidligt mandag morgen kom meldingen fra brandvæsnet, at hotellet ikke stod til at redde.

Ingen personer er kommet noget alvorligt til i forbindelse med branden.

/ritzau/