Borgmester: Frederiksberg er klar til at tage imod afghanske flygtninge

Frederiksberg Kommune lægger sig i rækken af flere andre hovedstadskommuner og erklærer sig klar til at modtage flygtninge fra Afghanistan. Det oplyser borgmester Simon Aggesen (K).

»Vi tager gerne ansvar,« lyder det fra Frederiksbergs borgmester, Simon Aggesen (K), der nu fortæller, at kommunen vil tage godt imod afghanske flygtninge, hvis staten beder om det. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Cirka 1.000 afghanere er blevet evakueret efter Talebans overtagelse af magten i Afghanistan. En vis del af dem kommer Danmark til at modtage.

I Frederiksberg Kommune er svaret klart fra borgmester Simon Aggesen (K). Kommunen er klar til at tage imod afghanerne.

»På Frederiksberg er vi klar til at tage imod de flygtninge, som staten beder os om at tage imod,« skriver borgmesteren i en mail:

»Vi tager gerne ansvar, og kommer der afghanske flygtninge til Frederiksberg, så vil vi tage godt imod dem og sikre, at de kommer i arbejde og bliver en del af hverdagen i vores i forvejen mangfoldige by.«

Det sidste danske militærfly landede onsdag aften i Pakistan efter at have evakueret over 100 personer fra Afghanistans hovedstad Kabul.

TV 2 Lorry har spurgt flere øvrige hovedstadskommuner, om de er klar til at modtage de afghanske flygtninge, og til det er der varierende svar.

Herlev Kommune oplyser til mediet, at kommunen har taget et »ekstraordinært« stort ansvar i integrationsindsatsen siden 70erne.

Dragør Kommune oplyser til TV 2 Lorry, at de endnu ikke ved, hvor mange flygtninge, det kommer til at dreje sig om, men at kommunen vil finde løsninger til at løfte opgaven. Dog understreger kommunen, at den ikke har mange boliger at stille til rådighed for flygtningene.

Radikale Venstre har i flere kommuner foreslået, at kommunerne stiller sig til rådighed for modtagelse af afghanske flygtninge.

I Frederiksberg har Radikale Venstre foreslået, at borgmester Simon Aggesen selv retter henvendelse til udlændinge- og integrationsministeren med en »klar tilkendegivelse om«, at Frederiksberg vil modtage et »absolut minimum« af 500 flygtninge fra Afghanistan.

»Frederiksberg med sin særlige erfaring og kapacitet kan og bør hjælpe Danmark med at tage ansvar for nogle af verdens mest udsatte flygtninge, herunder afghanere på flugt fra Taleban og kvoteflygtninge generelt,« skriver Ruben Kidde, gruppeformand for Radikale Venstre på Frederiksberg i beslutningsforslaget.