Borgmester: Forkert af leder at udtale sig om drab på bosted

Københavns socialborgmester kalder det forkert, at leder på Center Lindegården spekulerer i årsag til drab.

Spekulationer gavner ingen.

Socialborgmester i Københavns Kommune Jesper Christensen (S) kalder det for spekulationer, når centerchef på bostedet Lindegården siger, at drabet på den 57-årige social- og sundhedsassistent for to måneder siden kunne have været undgået.

Centerchefen, Birger Jacobsen, siger til Politiken, at der op til drabet var et alvorligt brud på sikkerhedsaftalerne.

Medarbejderen havde nemlig ikke lukket og låst døren bag sig, da hun var medicinrummet, hvorfor beboeren kunne trænge ind og stikke hende ihjel.

Men det kan man ikke allerede konkludere, siger Jesper Christensen.

- Jeg synes, det er helt forkert at begynde at spekulere i, hvad der er sket, før de officielle undersøgelser af hændelsesforløbet er færdige.

- Politiet efterforsker sagen, og vi er selv i gang med en kerneårsagsanalyse sammen med blandt andre Region Sjælland. Jeg ved, at den pågældende leder beklager udtalelserne til Politiken, skriver borgmesteren i mail.

Ifølge kommunen har centerchefen sendt en mail ud til medarbejderne, hvor han beklager sin udtalelse og ked af, hvis han gjort medarbejderne og andre kede af det.

Fagforeningen FOA, som organiserer social- og sundhedsassistenterne er ligeledes forarget. Formand Dennis Kristensen mener, at Lindegårdens centerleder "gør sig til dommer over noget, retssystemet skal afgøre", siger han til Politiken.

/ritzau/