Borgmester efter Kundby-møde: Ingen øget risiko

Efter orienteringsmødet på Sydskolen siger borgmester i Odsherred, at fokus nu er på at gøre eleverne trygge.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forældrene til børn på Sydskolen i Fårevejle var tirsdag aften samlet til et møde, hvor de blev orienteret om sigtelserne i den såkaldte Kundby-sag.

På mødet deltog blandt andet borgmester i Odsherred, Thomas Adelskov (S).

- Mit budskab var, at der ikke var sket noget på skolen, og det er det første, man kan være rigtig glad og tryg over, siger Thomas Adelskov.

- Derudover var budskabet, at vi nu skal bruge nogle fælles kræfter på, at børnene hurtigt bliver trygge og få forsikret dem om, at de sagtens kan gå i skole, siger han.

Borgmesteren fortæller, at politiet ikke vurderer, at der er øget risiko ved skolen i Fårevejle, og derfor møder alle børn onsdag morgen til en normal skoledag.

Det har dog gjort indtryk på ham, at det tirsdag kom frem, at en 16-årig pige og en 24-årig mand, er sigtet for at have planlagt en prøvesprængning og forsøgt at anskaffe gødning med henblik på at fremstille en bombe.

Ifølge anklagen planlagde parret at begå terror på både den jødiske privatskole Carolineskolen i København og mod Sydskolen i Fårevejle.

- Man bliver først chokeret, og dernæst bliver man lettet over, at der ikke er sket noget.

- Nu er der et arbejde med at få informeret og få delt de informationer, vi har, så man som borger, som barn og som medarbejder kan føle sig tryg ved at færdes rundt i kommunen, siger Thomas Adelskov.

På mødet deltog efterforskningslederen i sagen, repræsentanter fra politiets forebyggelsesenhed og fra Politiets Efterretningstjeneste, PET. Derudover var skoleleder Dorthe Baun og skolens afdelingsledere til stede.

/ritzau/