Borgmester efter endnu et nej til statslige arbejdspladser: »Det kommer ikke bag på mig«

I Faxe Kommune må de for anden gang se langt efter statslige arbejdspladser. De var ellers klar til at byde bl.a. Vejdirektoratet velkommen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) præsenterede tidligere i dag, som præsenterer »Bedre balance II« for yderligere udflytning af statslige arbejdspladser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

I sin tid forsøgte de i Faxe forgæves at få Geodatastyrelsen til kommunen i forbindelse med den første udflytning af statslige arbejdspladser.

Det lykkedes ikke, Geodatastyrelsen endt i stedet i Aalborg, derfor satsede de i stedet på at få f.eks. Trafikstyrelsen til det sydøstsjællandske i den netop offentliggjorte anden runde af udflytning af arbejdspladser.

Men anden gang er heller ikke lykkens gang for Faxe Kommune, kan borgmester Ole Vive (V) konstatere.

»Jeg er ærgerlig over det,« siger han:

»Men ikke skuffet. Det kommer sådan set ikke bag på mig. Vi er vant til skulle klare os selv og må se at fortsætte den gode udvikling, vi allerede er inde i. Vækst kommer ikke af sig selv, det får vi ikke foræret, det skal vi skabe selv.«

Det ville ifølge ham »have været et boost« at få del i enten de udflyttede arbejdpladser eller de regionale uddannelser, som regeringen også vil oprette i forbindelse med udflytningsplanen »Bedre balance II«.

Ud over Trafikstyrelsen havde Faxe Kommune denne gang lagt billet ind på Statens Indkøb og Vejdirektoratet.

Til gengæld får det store universitetsbyer igen meget denne gang?

»Ja, men vi må også bare sige, at nogle gange er der nogle vidensmiljøer i de her byer, som gør det nemmere at placere nye arbejdsplader. Det giver god mening, men det giver bare ikke os noget,« siger han.

Ole Vive vælger dog at glæde sig over, at en nabokommune som Næstved kan se frem til at få endnu flere statslige arbejdspladser i forbindelse med den anden runde.

»Det smitter af på os andre. Vi er i forvejen en pendlerkommune. I øvrigt som vores naboer i Stevns Kommune, der har fået ligeså meget som os,« siger han.