Borgmester beskyldes for at misbruge sin stilling i nabostrid

Teknik-og miljøborgmester i København Morten Kabell (EL) stillede egne embedsmænd spørgsmål om sin overbos tilladelse til at bygge altan

Teknikborgmester i Københanvs Kommune Morten Kabell (E) Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Teknik- og Miljøborgmester i Københavns Kommune Morten Kabell (EL) bliver nu beskyldt for at misbruge sine embedsmænd i en privat sag. Det skriver BT.

I juli stillede Morten Kabell sin egen forvaltning et såkaldt politikerspørgsmål om sin overbos altanbyggeri. Borgmesteren ønskede svar på grundlaget for overboens byggetilladelser, altanfirmaets blokering af gaden, og på hvorfor han og kæresten ikke selv blev nabohørt i processen.

- Beboerne i Torvegade har af deres overbo fået at vide, at hun skal have altan ud fra køkkenet. Det forundrer beboerne, da de ikke er blevet nabohørt af forvaltningen, skriver Morten Kabell og gør opmærksom på, at altanen vil blokere for sollyset til hans soveværelse.

Professor i statskundskab ved Syddansk Universitet Kurt Klaudi Klausen mener, at Morten Kabell misbruger sin privilegerede post.

- Det er misbrug af en privilegeret post. Det er hans egen personlige sag, som han spørger ind til og beder om svar i, og det er ikke en mulighed almindelige borgere har. Dermed beder han om forskelsbehandling, og det kan man ikke, siger han til BT.

Morten Kabell påpeger, at han ikke påvirkede sagsbehandlingen af overboens tilladelse til at bygge altan.

- Det kan godt være, jeg skulle have spurgt på en anden måde, men jeg mener ikke, der er noget problem i at spørge i og med, at sagen var færdigbehandlet, og jeg derfor ikke havde mulighed for at påvirke den, siger han til BT.