Borgerservice: Vi arbejder på at få danskere ud af krigsplagede Yemen

Seks danskere befinder sig fortsat i Yemen, hvor mere end 500 personer ifølge FN er blevet dræbt, og næsten 1.700 er blevet såret i løbet af de seneste to uger.

Foto: SALEH AL-OBEIDI. Seks danskere befinder sig fortsat i det krigsramte Yemen, oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice, som samarbejder med andre lande om at få danskerne bragt hjem hurtigst muligt.
Læs mere
Fold sammen

Udenrigsministeriets Borgerservice samarbejder på højtryk med andre lande om at få seks danskere, som Udenrigsministeriet er i kontakt med, ud af det kampplagede Yemen.

Det oplyser Hans Brask, der er kontorchef for Borgerservice, bistand og beredskab, til Berlingske Nyhedsbureau:

»Vi kalder det en assisteret udrejse. Vi hjælper simpelthen dem, der er i Yemen, med at komme ud af landet. Vi er online med vores europæiske partnere og deler informationer, og så koordinerer vi og forsøger at få alt papirarbejdet ordnet hurtigst muligt, sådan at det kan lykkes at få dem ud af landet,« siger han.

I mere end et år har Udenrigsministeriet opfordret danskere i Yemen til at forlade landet, og den seneste uge har ministeriet arbejdet intenst på at hjælpe danskere, som stadig opholdt sig i landet, med at komme hjem.

»Der er omkring fem-seks stykker, der kommet ud, og som vi har fået kontakt til og fået bekræftet, at de er kommet til Danmark. Og så er der de seks tilbage, som vi forsøger at hjælpe med de muligheder, der nu en gang er, hvilket ikke er særlig mange,« forklarer kontorchefen.

Ifølge Hans Brask er der størst mulighed for at komme ud af Yemen med båd fra kystbyen Aden, da flytransport er udelukket.

Mere end 500 personer er ifølge FN blevet dræbt i Yemen, og næsten 1.700 er blevet såret i løbet af de seneste to uger, hvor kampe mellem houthi-oprørere og den saudiarabisk-ledede koalition har ført til voldsomme blodsudgydelser.