Borgerservice mangler livstegn fra to danskere i Nepal

Antallet af savnede danskere efter jordskælvet i Nepal er nu nede på to. Udenrigsministeriets Borgerservice går derfor i gang med almindeligt hjælpearbejde til de lokaliserede danskere.

Foto: KYODO.
Læs mere
Fold sammen

Onsdag formiddag fik Udenrigsministeriets Borgerservice endnu engang kontakt til danskere i Nepal, som er uskadte efter lørdagens kraftige jordskælv.

»Vi er nu nede på to navne på den liste, vi fører over danskere, som vi ikke har haft kontakt til, og som ifølge vores oplysninger eller danskernes pårørende har opholdt sig i Nepal, da jordskælvet ramte,« siger Ole Egberg Mikkelsen, chef for Udenrigsministeriets Borgerservice, til Berlingske Nyhedsbureau.

Han oplyser, at der var godt 550 danskere på listen, da de indledte eftersøgningen i lørdags.

Jagten på livstegn fra de to resterende danskere fortsætter, men Ole Egberg Mikkelsen fortæller, at man nu tager fat på en ny fase i hjælpearbejdet for de danskere, der er blevet lokaliseret.

»Vi fortsætter arbejdet med at søge oplysninger om de to resterende danskere, men generelt kan man sige, at vi nu bevæger os fra den akutte indsats til en fase, der i højere grad drejer sig om at yde almindelig konsulatbistand til de danskere i Nepal, vi er i kontakt med. Det kan være folk, der har mistet et pas eller behøver hjælp på anden måde,« siger han.

Danskerne i Nepal skal dog ikke forvente, at hjælpen når hurtigt frem, fordi de nepalesiske myndigheder har travlt med akut nødhjælp til de hårdest ramte efter jordskælvet.

Udenrigsministeriets Borgerservice opfordrer derfor danskerne i landet til at væbne sig med tålmodighed.

Ifølge flere medier har dødstallet efter jordskælvet, som målte 7,9 på richterskalaen og dermed var det kraftigste i Nepal i 81 år, rundet 5.000.

Landets premierminister, Sushil Koirala, siger til Reuters, at op mod 10.000 personer kan have mistet livet ved katastrofen.