Borgerlige selvdetonerer på Facebook

collage til ugen paa kanten Magasin 01.10 Fold sammen
Læs mere

De Konservative lagde ellers stille ud, da partiet søndag afsluttede sit landsråd i København. Det skete med et nyt forsøg på at indføre det samme burkaforbud, der bragte partiet i problemer for nogle år siden. Et forbud viste sig dengang at være i strid med Grundloven, men nu er det Dansk Folkeparti, der fremsætter forslaget, og det skal de åbenbart ikke være alene om.

»Vores holdning er klar. Vi går ind for et burkaforbud,« sagde Søren Pape Poulsen fra talerstolen til partiets medlemmer.

Som formand skaffede han som bekendt sit parti det dårligste valgresultat i 100 år, men én ting må man give ham. Når de Konservative får færten af en tabersag, de ikke er med i, rykker de hurtigt.

Ugen begyndte også stilfærdigt hos Nye Borgerlige. Partiet har mistet en af sine kandidater, en kvinde ved navn Malene Staal, måske bedre kendt som pædofiljægeren, der offentliggjorde billeder af en mand, der er sigtet for at have bortført og misbrugt en fireårig pige fra en børnehave i Århus. Nye Borgerlige havde ellers selv bedt hende om at stille op, men da de fandt ud af, at hendes mand er Bandidosrocker, trak de i denne uge tilbuddet tilbage. Noget kandidaten selv opfatter som uretfærdigt.

»Jeg er jo ikke rocker. Alle dem, som følger mig på Facebook, ved, hvor lidt fidus jeg har til rockere. Jeg er sammen med Steffen. Hvad han er i sin fritid, eller når han ikke er hjemme, det oplever vi ikke,« sagde hun til Ekstra Bladet.

Dermed skelner hun skarpt mellem en persons personlige og erhvervsmæssige virke. Steffen kan jo sagtens være en kærlig og støttende kæreste, så længe han udfører sine virksomhedsaktiviteter inden for arbejdstiden.

Efter den bløde start skruede flere borgerlige politikere op for dramaet. Resultatet af det tyske valg fik Venstres folketingsmedlem Marcus Knuth til at juble. Han har længe kritiseret kansler Angela Merkel, der slog Tysklands døre op for en million flygtninge og migranter.

»Derfor glæder det mig, at der nu er kommet en bedre balance i det tyske parlament – nu også med partiet AfD – som forhåbentlig vil sikre en mere ansvarlig indvandringspolitik,« skrev han på Facebook.

Det højrenationale parti Alternative für Deutchland er blandt andet kendt for udtalelser om, at Tyskland bør være stolt af sine soldater under Anden Verdenskrig, og derfor undrede Jan E. Jørgensen, ligeledes folketingsmedlem for Venstre, sig over Marcus Knuth. Han formulerede hurtigt en dybdegående, politologisk kritik af opslaget.

»WTF?!« skrev han, en forkortelse for det lidt længere begreb what the fuck, der i dansk fagsprog vel bedst kan oversættes til »Hvad fanden i helvede?!«

Jan E. Jørgensen forstod ikke, hvorfor hans partifælle glædede sig over fremgangen til AfD, men det forsikrede Marcus Knuth straks om, at han ikke gjorde. Tværtimod var han ked af, at partiet var gået frem.

»Mit opslag er på ingen måde en støtte til partiet AfD men en glæde over, at Merkel set i lyset af valget fremover vil føre ansvarlig politik, der beskytter Europas grænser,« skrev Marcus Knuth. Mens de to skændtes, kom integrationsminister Inger Støjberg i tanke om, at det i grunden var længe siden, hun selv havde lagt noget afsindigt på Facebook. Det rådede hun heldigvis bod på, da hun opdagede, at Skovgaard Museum i Viborg havde udelukket Muhammed-tegningerne fra en udstilling om blasfemi. Støjberg lagde et billede af sin iPad-skærm på Facebook. Den viste tegningen af den muslimske profet Muhammed med en bombe i turbanen. Så var der ikke så mange, der talte om AfD mere. Morten Messerschmidt, DFs detroniserede barnekejser, forsøgte også at få en bid af rampelyset, da han lagde en Muhammedtegning på Facebook. Ham var der dog ikke rigtig nogen, der blev forargede over.

Mini-Muhammed-krisen er foreløbig kulmineret med, at hjemmesiderne for Statsministeriet, Integrationsministeriet og Udenrigsministeriet er blevet hacket. Men så længe Inger Støjbergs Facebook er funktionsdygtig, overlever regeringen nok.

Ugen slutter tilbage hos de Konservative, der som bekendt står for lov og orden. Baron Christian Wedel-Neergaard, der er medlem af Region Sjællands Regionsråd for De Konservative, er kommet i karambolage med ordensmagten. På hans Svenstrup Gods har to betjente og en biolog fra Dansk Ornitologisk Forening beslaglagt en ulovlig rovfuglefælde.

»Den var konstrueret, som en typisk høgefælde var det for flere årtier siden, med levende duer i bunden, og den form for rovfuglefælder er brandulovlige i dag. Derudover er det slet ikke tilladt at anvende levende lokkemad, som det er gjort her,« fortalte biolog Knud Flensted til BT.

Ingen var mere chokeret over, hvad der foregik på hans egen grund, end godsejeren selv. Ligesom ingen var mere lettet over, at den form for ulovlighed endelig er blevet bragt til ophør, og at godsets skytte nu er sigtet i sagen.

»Vi er dybt rystede og finder det helt uacceptabelt, at der er foregået noget ulovligt på vores jord. Skytten har i dag fået en skriftlig advarsel af skarpeste karakter,« siger Christian Wedel-Neergaard til BT.