Borger fra Vestegnen efterlader millionarv til politiet: »Det er meget usædvanligt«

En nu afdød borger fra Ishøj har testamenteret flere millioner kroner til Københavns Vestegns Politi til bekæmpelse af narkohandel.

Politidirektør Kim Christiansen fra Københavns Vestegns Politi var positivt overrasket over de mange millioner, politiet nu har arvet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix/Arkiv
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns Vestegns Politi har fået en tidlig, uventet og »meget usædvanlig« julegave.

Man har nemlig netop arvet et millionbeløb fra en afdød borger fra Ishøj, som har testamenteret intet mindre end 4,7 millioner kroner, der efter borgerens ønske er øremærket bekæmpelse af narkohandel inden for politikredsens område.

Pengene vil blive forvaltet som legater gennem en nyetableret fond, som er opkaldt efter den afdøde borger, som hed Ejner Christian Christensen.

Fonden forventes at uddele cirka 225.000 kroner for året 2020. Herefter forventes fonden at uddele de resterende midler – godt 4,5 millioner kroner – frem til år 2037 (til og med år 2036).

Og selvom pengene falder på en trist baggrund, er det noget, man hos Københavns Vestegns Politi »sætter stor pris på«.

»Ejner Christian Christensen har ønsket, at Københavns Vestegns Politi formidler hans værdier til glæde for andre. Det er selvfølgelig meget usædvanligt og noget, vi sætter utrolig stor pris på,« siger politidirektør Kim Christiansen.

Ifølge en pressemeddelelse fra Københavns Vestegns Politi er legatansøgningen netop åbnet, hvor alle, der har et projekt møntet på bekæmpelse af narkohandel, kan ansøge.

Der er ansøgningsfrist for at søge legater 31. december 2020, og godkendte legatmodtagere får besked i begyndelsen af 2021.

Fondens bestyrelse består af Københavns Vestegns Politis politidirektør, chefpolitiinspektør, stabschef samt næstformanden i kredsrådet.