Bondo om KL: Det er ikke til at holde ud at høre på

Lærerne bliver slidt ned af folkeskolereformen, mener lærerformand Anders Bondo Christensen, der er forundret over Michael Ziegler fra KLs udtalelser.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sygefraværet blandt lærerne er steget efter sommerferien, og ifølge formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen er der ingen tvivl om, hvem der er synderen: Folkeskolereformen.

Reformen betyder, at den enkelte lærer skal undervise mere, men ifølge Bondo er der ikke tid til at forberede sig til timerne. Det presser lærerne i en sådan grad, at de går ned med stress.

»Når man får flere undervisningstimer, følger der en masse med: Flere elevplaner, flere forældresamtaler og så videre. Det tager tid fra forberedelsen, og det er utilfredsstillende for både lærere og elever, når læreren ikke er ordentlig forberedt,« siger lærerformanden.

Til TV 2 News siger borgmester Michael Ziegler (K), der var Kommunernes Landsforenings (KL) chefforhandler under arbejdet med folkeskolereformen, at han ikke er overrasket over det voksende fravær blandt lærerne.

Udmeldingen chokerer Anders Bondo.

»Det er næsten ikke til at klare, at det ikke kommer bag på ham. KL har insisteret på, at reformen skulle gennemføres efter deres hoved, og så siger Ziegler, at mere sygefravær ikke er overraskende. Det er ikke til at holde ud at høre på,« siger han.

»Michael Ziegler forholder sig ikke til den egentlig udfordring, nemlig at rammevilkårene slet ikke hænger sammen. Hvis folkeskolen skal lykkes, nytter det ikke noget bare at gentage de samme floskler,« siger Anders Bondo Christensen.

Det er TV 2 News, der har undersøgt sygefraværet blandt folkeskolelærerne i seks kommuner. I Københavns Kommune er sygefraværet eksempelvis steget med 31 procent siden august, hvor reformen trådte i kraft, mens Odense og Aarhus Kommuner har oplevet stigninger på henholdsvis 40 og 26 procent siden sommerferien.