Bombetrussel er blevet rettet mod Radio Loud

DAB-kanalen Radio Loud er natten til lørdag blevet udsat for en bombetrussel. Digital direktør ser truslen som et anslag mod den frie presse.

Programdirektør for Radio Loud Ann Lykke Davidsen. Radioen er blevet udsat for en bombetrussel på kanalens tidligere adresse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lørdag nat blev en bombetrussel fremsat mod radiokanalen Radio Loud.

Det bekræfter kanalens digitale direktør og politiet.

Kanalen er blevet bekendt med truslen i løbet af en uge, hvor digital redaktør Rasmus Mark Pedersen har fortalt om, at han og hans kone er blevet truet på livet via e-mail fra ukendte afsendere.

»Nogenlunde samtidig med, at jeg modtog en dødstrussel, modtog politiet en bombetrussel mod Radio Louds tidligere adresse,« forklarer Rasmus Mark Pedersen:

»Det betyder, at den kritik, der har været af Loud, går fra ikke bare chikane af mig som direktør, men også mod alle medarbejdere på Loud. Det er meget tydeligt for mig, at ingen har i sinde at gøre alvor af truslerne. Det er alene for at skræmme og lukke munden på os, og det skal de ikke have lov til.«

Københavns Politi bekræfter, at politiet har modtaget truslen via e-mail, der er fremsat mod radioens forhenværende adresse på Christianshavn.

Efter truslen besøgte politiet adressen, men fandt ikke tegn på, at der skulle være hold i truslen.

Berlingske skriver onsdag, at den digitale direktør og hans kone, Karen Dich, har modtaget dødstrusler via e-mail. En beretning som de begge onsdag oplyste om på det sociale medie Twitter.

Københavns Politi oplyser, at det i efterforskningen undersøger, om der skulle være en sammenhæng mellem truslerne.

Ikke lang tid efter, at han havde forfattet et opslag om episoden, forklarer Rasmus Mark Pedersen, blev radioen via e-Boks gjort opmærksom på, at den var forurettet i en sag om en bombetrussel.

»Det har gjort, at vi i går eftermiddag rykkede op i alarmberedskab, så vores medarbejdere kan føle sig sikre,« siger han.

Ifølge Rasmus Mark Pedsersen lyder politiets vurdering imidlertid, at trusselsniveauet ikke er øget.

»Praktisk talt går vi fra at have en pivåben dør til nu at bruge låsen på døren. Vi gør ikke yderligere i denne omgang, fordi politiet vurderer, at vi ikke behøver det. Det er alene gjort for at gøre os bange,« siger den digitale direktør:

»Som jeg kan forstå, er det nu en del af en efterforskning, og det er sendt fra et sted, som ikke er helt nemt at optrevle. Det er ikke os, der har modtaget e-mailen, men der bliver sat en efterforskning i gang, og politiet tager det alvorligt, som jeg hører det.«

Derfor kommer han med en opfordring til afsenderne af de nu adskillige trusler:

»Vil I ikke lade være – og lade os være i fred. Vi har nogle medarbejdere, som ikke nødvendigvis reagerer lige så let på dødstrusler, som jeg gør. Det er et anslag på ytringsfriheden og den frie presse.«