Bombetruslen mod Bilka i Odense er afblæst

Læs mere
Fold sammen

Bilka i Odense blev søndag eftermiddag evakueret på grund af en bombetrussel, der blev indtelefoneret 16.35 søndag eftermiddag.

Den trussel er sent søndag aften blevet afblæst, oplyser Fyns Politi til bt.dk.

Politiets bombehunde blev tilkaldt for at gennemsøge det store varehus, og klokken 22.37 søndag aften var deres arbejde afsluttet, uden der var fundet nogen sprængfarlige stoffer.

»Vi er nu færdige med at undersøge Bilka, og heldigvis fandt vi ikke noget. Derfor er afspærringer ophævet, og Bilkas personale er nu inde og lukke forretningen ned for natten,« siger vagtchef Steen Nyland fra Fyns Politi sent søndag aften.

Både kunder og ansatte i Bilka blev evakueret, og Fyns Politi afspærrede området i en radius af 300 meter omkring varehuset, ligesom både brandvæsen og ambulancer blev sendt ud til varehuset.

Fyns Politis afdeling for personfarlig kriminalitet skal nu efterforske sagen videre.

Søndagens bombetrussel er den tredje, der rammer Odense på lidt over en måned. 19. december gik det ud over Banegården i Odense, hvor en bombetrussel satte en stopper for juletrafikken i mere end tre timer. En ukendt person havde via sms fortalt en vagt, at han ville sprænge en bombe, hvis ikke statsminister Helle Thorning-Schmidt forlod sin post.

Få dage efter meddelte en 48-årig mand, at han ville sprænge en bombe på toiletterne i det lokale Rosengårdscentret. Det viste sig at være falsk alarm.