Bomberyddere undersøger kufferter ved evakueret hotel

Forsvarets bomberyddere er lørdag morgen ved at undersøge kufferterne fra den bil, der i nat blev efterladt foran Hotel Mariott i København og medførte, at gæsterne blev evakueret.

Lørdag ved ottetiden er Forsvarets bomberyddere (EOD) fortsat i gang med at undersøge den bil, der tidligere på morgenen blev fundet parkeret foran indgangen til Mariott Hotel i København og medførte en evakuering af hotellet af frygt for en bombe. Det fortæller vagtchef ved Københavns Politi Michael Andersen.

»Man har åbnet bilen og fået nogle tasker ud, og dem er EOD nu i gang med at undersøge og få gennemlyst. Det hele foregår med Rullemarie (Forsvarets bomberobot, red.), så det tager jo altså noget tid,« siger Michael Andersen.

Københavns Politi blev i nat kontaktet af hotellet, der ligger på Kalvebod Brygge, fordi en mand opførte sig mistænkeligt.

Da politiet ankom til stedet, valgte man ud fra mandens opførsel og »nogle mistænkelige effekter« - heriblandt nogle kufferter - der var efterladt i bilen, at afspærre området og evakuere hotellet.

Manden er i politiets varetægt, fortæller vagtchef Michael Andersen:

»Han har ikke fremsagt nogle trusler. Det er alene hans adfærd, der gjorde, at man blev bekymret,« siger han.

Gæsterne blev ifølge vagtchefen evakueret til kælderen, hvor de fortsat befinder sig.

»De bliver forsynet med kaffe og morgenmad. De er heldigvis det rigtige sted, hvor de kan blive serviceret, så der er styr på det,« siger Michael Andersen.