Bomberyddere måtte rykke ud både i Jylland og på Sjælland

I Assens ved Mariager og i Herlev ved København var bomberyddere på arbejde. Begge steder var det falsk alarm.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forsvarets bomberyddere har tirsdag været i arbejde to steder i landet efter bombetrusler, som begge steder viste sig at være falsk alarm.

På parkeringspladsen ved Herlev Hospital fattede Københavns Vestegns Politi mistanke til en bil.

Kort før middag oplyste politiet på Twitter, at der var tale om en »falsk trussel«. Men sagens omstændigheder oplyser politiet intet om og agter ej heller at gøre det indtil videre.

I Assens ved Mariager blev der fra et ukendt telefonnummer ringet til en kvinde. En mand i den anden ende af røret truede med at sprænge en bombe under hendes bil.

I en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag udtaler Mads Hessellund, der er vagtchef ved Nordjyllands Politi:

»Vi tager ingen chancer og anmodede derfor også om assistance fra Forsvarets ammunitionsrydningstjeneste, som efter grundige undersøgelser med blandt andet sprængstofhunde konkluderede, at der ikke var anbragt hverken eksplosiver eller andet under den forurettedes bil.«

Midt på eftermiddagen er politiets undersøgelser i Assens afsluttet.

»Der er ingen fare på færde for borgerne i Assens. Men det er klart, at vi nu fortsætter efterforskningen med henblik på at stille gerningsmanden til ansvar,« lyder det fra vagtchefen.

Forsvarets ammunitionsrydningstjeneste, også kaldet EOD, er specialiseret i at håndtere ammunition og sprængstof og i at uskadeliggøre sprængfarlige genstande.

Bomberydderne råder blandt andet over en fjernstyret robot, der i folkemunde er kendt under navnet »Rullemarie«. Robotten bruges til at analysere og uskadeliggøre mistænkelige genstande.

Og netop Rullemarie blev tirsdag taget i brug ved Herlev Hospital. Det viser billeder fra stedet.

/ritzau/