Bomberyddere fjernede harmløs dunk

PET bekræfter, at den genstand, som bomberyddere fjernede fra Greve onsdag aften, var harmløs.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

PET bekræfter, at den genstand, som bomberyddere fjernede fra Greve onsdag aften, var harmløs. Det kom torsdag frem under grundlovsforhøret af de tre anholdte mænd.

Politiets bomberyddere kom sent onsdag aften ud af terror-lejligheden i Greve med den mistænkelig genstand, som blev holdt med en særlig bombetang, placeret i en bombebrønd og kørt væk. Ifølge Ekstra Bladet er var der tale om en dunk med arabiske tegn.

LÆS OGSÅ: Sigtets bror: "Bombe" var til madlavning

Politiet har ikke oplyst noget om pakken.

Dramatikken omkring den frygtede bombe begyndte onsdag aften lidt over 21.00 evakuerede politiet to opgange i Hedelyparken i Greve. Nummer 108 og nummer 110.

En del var synligt utilfredse, da de af poliet blev beordret til at "gå mindst 100 meter væk".

- Vi er blevet bedt om, at gå ud. De har sikkert fundet en bombe, sagde en af beboerne til B.T.s reporter på stedet. Også han blev beordret væk af politiet, der øjensynligt frygter eksplosiver.

Ifølge en pålidelig kilde i politiet havde de teknikere og politifolk, der hele dagen har undersøgt lejligheden på første sal, der tilhører den anholdtes forældre, fundet "noget mistænkeligt som de bliver nødt til at få undersøgt nærmere".

Bomberydderne rykkede ind i boligkompleksets nummer 108, hvor talstærkt politi om formiddagen anholdt en 26-årig herboende mand af irakisk afstamning i forbindelse med det afværgede terrorangreb på JP Politikens Hus i København. Ved angrebet skulle de mistænkte i følge PET være trængt ind, og have dræbt så mange som muligt på redaktionerne i bladhuset på Rådhuspladsen.

Lidt efter midnat kunne bt.dks mand på stedet fortælle, at bomberydderne øjensynligt havde fået fjernet de mistænkelige ting fra boligen, og valgte at pakke al udstyret sammen. Ved 1-tiden fik beboerne lov til at komme tilbage i deres lejligheder.

Politiet var på stedet hele dagen siden anholdelsen af den 26-årige mand, der betegnes som "ultra-religiøs" af en nabo.