Bombemandens ansigt er helet igen

Københavns Byret indleder mandag formiddag sagen mod den terrortiltalte Lors Doukaev.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det ansigt, der blev godt og grundigt medtaget ved en eksplosion den 10. september 2010, synes at være helet igen.

Ansigtet tilhører 25-årige Lors Doukaev, som mandag formiddag indtager pladsen på anklagebænken i Københavns Byrets nævningeretssal på Nytorv. Han er også kendt som "Bombemanden".

Lors Doukaev er sigtet for at ville sprænge en terrorbombe i Danmark, muligvis rettet mod Morgenavisen Jyllands-Posten. Bomben eksploderede imidlertid på toilettet på Hotel Jørgensen i København og sårede Doukaev.

Efterfølgende søgte han tilflugt i den nærliggende park Ørstedsparken, hvor politiet anholdt ham

Den lille mørkhårede mand er iført en brunlig skindjakke og blå cowboybukser, da han bliver ført ind i salen. Bukser, som skjuler den benprotese, som "Bombemanden" er så kendt for.

Retsformand Marianne Madsen indleder retsmødet med at byde velkommen til det talstærke pressekorps, øvrige tilhørere og ikke mindst sagens nævning, der herefter lover på ære og samvittighed at give en retfærdig bedømmelse af sagen.

Herefter læser den ene af sagens anklagere, Rikke Lundby Jensen, anklageskriftet mod Lors Doukaev op.

Ud over anklagen om forsøg på terrorisme er Lors Doukaev også anklaget for våbenbesiddelse, da han var i besiddelse af en skarpladt pistol.

- Jeg kan sige, at den tiltalte nægter sig skyldig i forhold 1 (terror) og erkender sig skyldig til forhold 2 (våben). Min klient har ingen indvendinger mod påstandene om udvisning og konfiskation, lyder det efterfølgende fra forsvarsadvokat Niels Anker Rasmussen.

Mandagen kommer til at gå med anklagemyndighedens forelæggelse af sagen. Her vil de to anklagere komme ind på, hvad retten vil blive præsenteret for i de seks dage, som sagen er programsat til.

/ritzau/