Bombemanden er blevet far i fængslet

Alt imens bombemanden Lors Doukaev sidder isolationsfængslet i København, er han blevet far til en lille pige.

Privatfoto af Kisa Akaeva og hendes søn, Lors Doukaev, da han var en stor dreng. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For en uge siden fødte bombemanden Lors Doukaevs kone en lille pige, og parret har nu to børn sammen.

Nyheden kommer fra Doukaevs mor Kisa Akaeva, der er kommet til Danmark for at besøge sin søn i fængslet og give ham varmt tøj og belgisk chokolade.

Ville flytte tilbage til Rusland
Berlingske Tidende har mødt Kisa Akaeva og i interviewet fortæller hun, hvordan hele familien var på vej væk fra Belgien fordi den boede i et socialt belastet miljø.

- Her i sommer kunne vi ikke mere. Vi boede i en dårlig lejlighed med skidt og snavs. Vi var på socialhjælp. Så vi havde besluttet at flytte tilbage til et sted i en af de gamle sovjetrepublikker - et sted hvor vi tilbragte sommeren i år, fortæller Kisa Akaeva.

Ifølge moren til den fængslede Doukaev gik sociale problemer og en stadig mere markant religiøs praksis hånd i hånd i Liège i Belgien, hvor familien bor.

Læs også: Boksekammerat: Lors var fuld af had

Doukaev blev gift for to år siden med en tjetjensk kvinde med opholdstilladelse i Holland og sammen har de en søn på et år og tre måneder - og nu en lille datter.

Doukaevs mor fortæller, at hun først selv begyndte at gå med tørklæde for to år siden, men at svigerdatteren er mere ortodoks.

- Min svigerdatter går med sort tørklæde og lang sort dragt. Hver gang hun kom ud af huset, blev hun hånet af forbipasserende, siger Kisa Akaeva og nævner, at en ny belgisk lov om at kvinder ikke må gå med tørklæde var medvirkende til, at hun, sønnen og svigerdatteren sammen besluttede sig for at forlade Belgien denne sommer.

Læs også: Bombemand kan retsforfølges i Belgien

Lors Doukaev var deprimeret
Kisa Akaeva har en forklaring på, hvorfor hendes søn tog til Danmark og blev kendt for episoden på Hotel Jørgensen:

- Min søn har været så deprimeret i de seneste måneder. Intet ville lykkes for ham. Han havde intet sted at bo til sig og sine to små børn. På et tidspunkt kan et menneske ikke klare mere. Sandheden var, at ingenting lykkedes for ham. Det skjulte han for mig. Men jeg tror, at han var meget deprimeret. Det var han hen over sommeren, og det var han i Belgien i de sidste uger. Jeg tror, at han kom til Danmark for at tage sit eget liv og at han ville skjule det. At det var det, han var ude på, sådan at det ikke skulle forfølge hans børn, at han havde begået selvmord, siger hun.

Kisa Akaeva fik nyheden om sønnens arrestation, mens hun passede sit barnebarn og ventede på, at svigerdatteren skulle føde Lors Doukaevs' andet barn. Ifølge moren kan sønnen ikke have haft planer om terror.

- Det er ikke tilfældet med Lors. Jeg kender min søn rigtig godt, siger Kisa Akaeva til Berlingske Tidende.

Se billederne: Fra eksplosion til afsløring

Hele interviewet med Kisa Akaeva kan læses i Berlingske Tidende tirsdag.