Bombemand havde kort over Jyllands-Posten

Opdateret: Fundet af et kort tyder på, at Jyllands-Postens avisredaktion i Århus kan have været målet for manden, der fredag sprængte en bombe på et hotel i København.

Morgenavisen Jyllands-Posten i Viby var angiveligt målet for den anholdte formodede terrorist i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En cirkel tegnet rundt om Morgenavisen Jyllands-Postens adresse i Viby ved Århus på et kort over området var blandt de effekter, som politiet fandt hos den cirka 40-årige mand, der lørdag blev fængslet i bombesagen fra København. Det skriver Ekstra Bladet søndag.

Myndighederne frygter, at avisredaktionen var det helt konkrete mål for mandens bombe. Det erfarer Ekstra Bladet fra flere centrale kilder tæt på efterforskningen.

Politikilder tæt på sagen afslører, at politi og efterretningstjenester allerede fredag nat var klar over, at der var en helt eksakt adresse på bombemandens intentioner. Omkring klokken 03.00 blev der slået alarm.

Grafik: Her fandt eksplosionen sted

Her blev overvågningen af den jyske avisredaktion skærpet så voldsomt, at de betjente, der blev sat på opgaven, fik krav om at bære skudsikre veste, ligesom der skulle være maskinpistol i patruljevognen.

Lige siden har situationen i den sydlige del af Århus været tilspidset. Politiet patruljerer tæt i området omkring avisen, betjentene bærer skudsikre veste og tøver ikke med at kontakte personer i området for at få bekræftet deres identitet.

Web-tv: Politiet om bombemanden

Det samme billede gør sig ikke gældende på avisens redaktion i København.

Chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen bekræfter over for Ekstra Bladet, at Østjyllands Politi gik i ekstraordinært alarmberedskab fredag nat.

Administrerende direktør for JP/Politikens Hus Lars Munch er meget kortfattet omkring Ekstra Bladets oplysninger.
- Vi er naturligvis i løbende kontakt med PET og har været det siden Muhammed-tegningerne. Vi følger PET's råd og anvisninger, som vi hele tiden har gjort det, siger Lars Munch til politiken.dk, men ønsker ikke at kommentere Ekstra Bladets historie yderligere.

Læs også: Frygten for den enlige ulv

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, er fortørnet over det, der ligner planlægningen af et terrorangreb på dansk jord.

- Og så må vi jo erkende, at det ser ud som om, at det var Jyllands-Posten, der var målet for en terroraktion. Hvis det er korrekt, og hvis motivet har været Jyllands-Posten utrættelige forsvar for ytringsfriheden, så må jeg sige, at jeg er meget oprørt. Jeg vil ikke sige, at jeg er overrasket, for vi ved jo godt, at der i islamistiske kredse findes folk, der vil dræbe for at undertrykke andres ytringsfrihed, siger Peter Skaarup.

/ritzau/