Bombemand havde flere forsendelser klar

Politiet har fundet to kuverter, som den endnu uidentificerede bombemand havde købt. Det er ikke oplyst, om der stod adresser på dem.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ud over et ukendt kvantum sprængstof var bombemanden fra Hotel Jørgensen i besiddelse af flere kuverter, da han fredag gik ind på hotellets toilet og sprængte sit ansigt i stykker.

Det kom frem på tirsdagens pressemøde på Politigården i København, hvor politiet også kunne fremvise friske fotos af den mystiske, uidentificerede mands hærgede hoved.

- Vi ved, at han har købt to kuverter i fredags godt en time før, at bomben gik af på toilettet, siger politiinspektør Svend Foldager.

Politiinspektøren fremhæver, at begge kuverter blev fundet på toilettet sammen med en papæske, som blev sprængt i stumper og stykker.

Politiinspektøren ønsker ikke at uddybe, om der stod adresser eller andet på kuverterne.

Tirsdag gennemsøgte politiet Ørstedsparken for tredje gang for at finde spor i sagen.

Bombemanden tilbragte næsten to timer i parken efter eksplosionen på hotellet, inden han blev fundet og anholdt. Derfor blev Frømandskorpset sendt ned på bunden af parkens sø i håb om at få et gennembrud i opklaringsarbejdet.

Hvad der konkret kom ud af tirsdagens anstrengelser i parken, holdt politiinspektøren for sig selv på pressemødet.

Det samme gælder såvel mængden af sprængstof som typen af det.

Den belgiske avis Het Nieuwsblad skrev tirsdag, at der er fundet spor af TATP på bombemanden. Men den oplysning ønsker Svend Foldager ikke at kommentere.

TATP er et ekstremt ustabilt stof, som kan fremstilles af let tilgængelige materialer, og som blandt andet spillede hovedrollen i terrorsagen fra Vollsmose.

/ritzau/