Boligforening til forældre: Stop jeres børn eller betal for hærværk

Direktøren for Østjysk Bolig opfordrer beboerne i et belastet boligområde til at tage fat i deres børn, hvis de begår hærværk. Ellers vanker der en regning.

Arkivfoto fra Bispehaven. Fold sammen
Læs mere
Foto: flemming krogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis jeres børn laver hærværk, kommer I selv til at betale regningen.

Det er indholdet i et noget usædvanligt brev, som Østjysk Bolig har sendt til de 3.000 beboere i Bispehaven i Hasle. Det skriver Århus Stiftstidende.

Den almennyttige boligforening har på det seneste haft problemer med ildspåsættelse og smadrede ruder i Bispehaven, og det får nu Østjysk Bolig til at henvende sig direkte til forældrene.

»Når vi finder ud af, hvem der laver hærværket, vil der blive sendt en regning til dem. Og husk, at den slags adfærd kan medføre, at den skyldige og resten af husstanden bliver sat ud af deres lejlighed,« står der blandt andet i brevet.

Direktør Allan Søstrøm fra boligforeningen uddyber meningen.

»Hold nu øje med jeres unger, hold øje med, hvad de går og laver. Det er vores budskab,« forklarer direktøren til Århus Stiftstidende.

»Hvis forældre ser børn sætte ild til en affaldscontainer, skal de sgu anmelde det. Og de skal tage fat i deres drenge og give dem et par på ørerne, hvis de går rundt og laver hærværk. For hvis ikke hærværket stopper, stiger huslejen, som jeg skriver i brevet.«

Det er netop den direkte kobling mellem hærværk og husleje, der får Allan Søstrøm til at tro, at appellen til forældrene vil få effekt.

»Jeg oplyser såmænd bare om, at pengene til reparationer ikke kommer fra min baglomme. De kommer fra beboernes egne baglommer.«

Ifølge Allan Søstrøm døjer Bispehaven ikke i øjeblikket med en hel masse hærværk. Faktisk er det gået nogenlunde i en periode.

»Men vi ved, at problemet i den lyse periode, vi går ind i nu, hurtigt kan vokse sig større. Der er derfor, at jeg appellerer direkte til forældrene,« siger han.