Boligejere snydes for kompensation efter skattefejl

200 boligejere bliver snydt for kompensation efter at have betalt for meget i grundskyld på grund af fejlagtige ejendomsvurderinger.

Boliger til Salg: Lindholmsvej 31, Brønshøj. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mogens Flindt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

200 boligejere i Brønshøj har betalt for meget i grundskyld, men da skattereformen fra 2012 betyder, at Skat ikke længere har mulighed for at rette op på fejlagtige vurderinger og ejendomsskatter, betyder det, at risikerer at blive snydt for kompensation, skriver Politiken.

De 200 boligejere har siden 2011 betalt 10.000 kroner for meget i grundskyld om året, i alt omkring 10 millioner kroner.

Det slog Landsskatteretten fast i en afgørelse, som blev truffet for et år siden, og som betød, at to boligejere fik hver omkring 40.000 kroner tilbage.

De 200 boligejere burde få tilsvarende beløbe tilbage, men de har endnu ikke fået en krone retur, og hvis de får det, vil de kun få halvdelen af det, de har betalt for meget.

Det sker fordi, regeringen, Venstre og Konservative med skattereformen i 2012 besluttede, at Skat ikke længere skal have mulighed for at rette op på fejlagtige vurderinger og ejendomsskatter, selv om de er blevet underkendt af Landsskatteretten.

Det er urimeligt og stik imod hensigten, mener De Konservatives gruppeformand, Brian Mikkelsen (K).

»De her mennesker har jo betalt for meget i skat, og så skal de have deres penge tilbage. Derfor vil jeg tage sagen op med skatteministeren«.

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) skriver i et svar til avisen, at han vil se på, om der her er tale om en generel problemstilling, som der fremadrettet er grund til at kigge nærmere på, skriver Politiken.