Boligblok i Malmø ramt af kraftig eksplosion: »Jeg har aldrig oplevet noget lignende«

En boligblok i Malmø i Sverige blev natten til fredag ramt af en kraftig eksplosion - »formentlig« forårsaget af dynamit, mener politiet, der fredag morgen står med flere spørgsmål end svar.

Arkivfoto: Svensk politi oplyser, at man ikke har kendskab til konkrete trusler mod beboere i den opgang, der natten til fredag var udsat for en eksplosion. Man søger nu vidner, som kan belyse, hvem der har placeret sprængladningen foran bebyggelsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: TT NEWS AGENCY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Beboere i en boligblok i Malmø i Sverige blev natten til fredag vækket af en kraftig eksplosion. Flere svenske medier, blandt dem Sydsvenskan og Aftonbladet, oplyser, at der kort før klokken et lød en kraftig detonation i boligblokken, der ligger i bydelen Persborg i Malmø.

Ingen er kommet til skade i forbindelse med eksplosionen, men indgangspartiet til bygningen er ødelagt. Eksplosionen var så kraftig, at en sten, der angiveligt er på størrelse med en håndbold, blev slynget 80 meter væk og ind gennem et vindue.

»Ifølge bombeteknikere var der formentlig tale om dynamit,« oplyser Hans Nilsson, vagthavende hos politiet i Region Syd i Sverige, til Aftonbladet. Politiet har natten igennem haft sprængstofeksperter til stede ved boligblokken.

Det svenske medie Sydsvenskan har talt med en nabo til boligblokken, der fortæller, at det kunne være gået gruelig galt.

»Jeg så TV, da jeg hørte et højt smæld. Instinktivt snurrede jeg rundt i stolen, mens splinter fløj tværs gennem gården - jeg har aldrig oplevet noget lignende. Var nogen gået forbi, kunne de være blevet helt smadret,« siger naboen, der fremstår anonymt.

Politiet oplyser, at de ikke har kendskab til konkrete trusler mod beboere i opgangen, men søger nu vidner, som kan belyse, hvem der har placeret sprængladningen foran bebyggelsen.

Malmø, der ligger 30 kilometer fra København, har gennem de seneste år haft massive problemer med kriminalitet. Sidste år blev 11 personer dræbt, 50 forsøgt dræbt, ligesom politiet beslaglagde over 600 våben.

I løbet af de første to måneder af 2017 fandt tre drab sted i byen, der har en gennemsnitlig årlig mordrate på syv til otte.

Foråret bød på mere ro i den sydsvenske by, men hen over sommeren blussede især skyderierne op på ny.

»Vi ved, at de bagvedliggende konflikter fortsat eksisterer, og at de aldrig har været helt løst,« fortalte fungerende politimester i Malmø, Mats Karlsson, i den forbindelse i et interview med Berlingske.