Boksetræner genkender bombemand

Mens dansk politi fortsat jagter identiteten på bombemanden, blev han sent i aftes genkendt i en bokseklub i Belgien. Se, hvordan han blev fundet.

Sådan ser "bombemanden" ud uden solbriller og hat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Københavns Politi
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det er ham.«

Boksetræneren Albert Syben er ikke i tvivl. Han kender den anholdte bombemand, der sidder varetægtsfængslet i København. Det siger han til B.T.

Syben er boksetræner i den belgiske by Liege, hvor han har trænet den formodede bombemand fra Hotel Jørgensen.

»Ja, det er ham. Det er L.D. (mandens navn er Berlingske Tidende bekendt, red.),« siger Albert Syben fra træningslokalet, der emmer af sved.

Han står med de frigivne billeder fra Københavns Politi i hånden og er ikke i tvivl. Det er hans 24 år gamle bokseelev.

LÆS OGSÅ: Bombemand havde flere forsendelser klar

»Han er tjetjener. Han har trænet i klubben i cirka fem år. Jeg har ikke set ham i otte måneder. Han har ikke bokset så meget på det sidste,« siger Albert Syben, der også kender tjetenierens kæreste.

»Jeg har lige snakket med hende. Hun siger, at han tog til Luxembourg i sidste uge, men hun kan ikke komme i kontakt med ham nu. Han rejste også meget mellem Belgien og Tjetjenien.«

LÆS OGSÅ: Her er bombemanden uden hat og solbriller

Albert Syben siger, at L.D. angiveligt skulle have læst arkitektur, men skulle være stoppet med det nu. Han fortæller også, at han kom til Belgien med sin mor, der ifølge trænerens oplysninger er uddannet læge.

»Han mangler ikke intelligens,« lyder det fra Syben, der trænede den et-benede bokser, der overkom sit handicap ved hjælp af en avanceret protese.

Sådan en har den anholdte i København også, og som det kan ses på overvågningsvideoerne, er den fængslede mand let til bens trods protesen. L.D.s senest registrerede kamp var i januar, hvor det blev til et nederlag på point efter tre runder. B.T. har overgivet mandens fulde identitet til Københavns Politi.

I går eftermiddag offentliggjorde dansk politi nye billeder af manden, men var ifølge politiinspektør Svend Foldager ikke kommet afgørende nærmere hans identitet.

Sådan fandt B.T. manden:

Da Københavns Politi i går frigjorde billeder af den mistænkte bombemand, stod det klart, at manden på grund af sin brækkede næse med stor sandsynlighed har en fortid som bokser. Sammenholdt med oplysningerne om hans sprogkundskaber og det faktum, at han var i besiddelse af et stjålet belgisk identitetskort, fandt B.T. frem til mandens navn i det belgiske og franske boksemiljø.

B.T fik fat i boksetræner Albert Syben, der fortalte, at han tidligere havde trænet en tjetjensk amatørbokser med et ben. Efter at have set politiets billeder af den varetægtsfængslede mand via internettet mente Albert Syben sig sikker på, at der var tale om hans tidligere bokseelev.

B.T. fik kontakt med en lokal avis i Liege, der tog ud i bokseklubben og interviewede Albert Syben, der er boksetræner og pensioneret politiinspektør. Efterfølgende har Berlingske Tidende også talt med Syben. Berlingske Tidende kender det fulde navn på den mistænkte.

SE OGSÅ: Bombemandens mange ansigter

Boksetræneren, som B.T. har været i kontakt med om bombemanden: