Børns gravsteder bliver plyndret

Forældre til afdøde børn oplever i stigende grad, at genstande forsvinder fra deres børns gravsteder.

Billede af Nordre Kirkegård. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Stricker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forældreforeningen »Vi har mistet et barn« modtager jævnligt henvendelser fra forældre, der oplever, hvordan store og små genstande forsvinder fra deres børns gravsteder, skriver Kristeligt Dagblad.

På foreningens Facebookside, der tæller flere end 500 medlemmer, fortæller frustrerede forældre, hvordan de igen og igen møder op på gravsteder, der før var dekorerede med bamser, små figurer og hjemmegjort pynt, men nu står tomme tilbage.

Koordinator i forældreforeningen Mariann Bechgaard tager det meget alvorligt, at legetøj eller figurer forsvinder fra børnenes gravsteder, da tingene har enorm følelsesmæssig værdi for de efterladte.

»For mange føles det som et overgreb. Graven er det sidste, de har tilbage fra det barn, der engang var hos dem, og det er sårende, når noget bliver taget. For udenforstående kan det ligne ubetydelige småting, men de genstande er jo netop placeret der, fordi de har stor følelsesmæssig værdi,« siger Mariann Bechgaard til Kristeligt Dagblad.

Iagttagere siger til avisen, at danskernes gravsteder i dag indrettes langt mere individuelt og med mange flere løsdele end tidligere, og at der derfor er flere ting, der kan forsvinde. Det gælder ikke mindst børnegravene.

Leder af kulturcenter Assistens ved Assistens Kirkegård i København, Gitte Lunding, tror og håber på, at det først og fremmest er små børn på udflugt eller hunde, der får lov at løbe frit, der står bag tyverierne fra gravstederne.